Pelaajilla keitti yli Helsinki Cupissa – poliisi hätiin: ”Tällaista ei saisi missään nimessä tapahtua”

Jalkapallon perinteikkäässä junioriturnauksessa Helsinki Cupissa koettiin perjantaina harmillinen välikohtaus, kun tuomaritoiminnasta raivostuneet pelaajat ympäröivät erotuomarin uhkaavasti. Paikalle hälytettiin poliisi.  

Välikohtaus tapahtui Töölön Pallokentällä B-juniorien ottelun jälkeen.

– Siinä oli uhkaava tilanne tuomaria kohtaan, ja siitä tuli joukkohysteria, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kuvailee MTV Urheilulle.

Poliisi saapui järjestäjien soiton jälkeen paikalle useilla partioilla. 

– Poliisi sai rauhoiteltua tilanteen tosi hyvin. Hetki siinä meni, kun siinä oli todella paljon ihmisiä, mutta poliisi otti hyvin haltuun, Kavanne kiittelee.

– Aika herkällä liipaisimella toimimme, kun kyse on kuitenkin lasten ja nuorten tapahtumasta. Tällaista ei saisi missään nimessä tapahtua, Kavanne jatkaa.

Kavanne on toiminut Helsinki Cupin toimitusjohtajana yhdeksän vuotta. Tapaus oli poikkeuksellinen.

– Minun aikanani ei ole tarvinnut poliisien kanssa olla tekemisissä näissä turnauksissa. Olen tosi ikävissäni, että tällaista on tapahtunut.

Poliisien viesti oli samansuuntainen.

– Poliisit olivat erittäin yhteistyökykyisiä ja sanoivat myös, että todella ikävää. On niin hyvän mielen turnaus ja positiivinen tapahtuma. Täällä on tietysti 20 000 pelaajaa, ja jalkapalloon niin kuin muihinkin urheilulajeihin kuuluvat tunteet, mutta edes yhtä tällaista ylilyöntiä ei saisi missään nimessä tapahtua.

Helsinki Cup päättyy tänään lauantaina.

– Täällä olemme iloisin mielin finaaleja järjestämässä. Otamme toki tämän asian käsittelyyn ehdottomasti yrityksen hallituksen kanssa tämän turnauksen jälkeen. Katsotaan, tehdäänkö mahdollisesti joitain sääntömuutoksia, mutta se on tämän turnauksen jälkeinen asia. Nyt mennään finaalit hyvällä mielellä eteenpäin, Kavanne summaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat