Helsinki Cupissa välikohtausten iltapäivä – yhdessä pudotuspeliottelussa tapeltiin ja toisessa yleisö rynnisti kentälle: "Nyt mennään herkillä"

1:55
Katso videoraportti: Helsinki Cup pelataan tänä vuonna kotimaisin voimin. Videon henkilöt eivät liity uutiseen perjantaisista välikohtauksista.

B-junioreiden pudotuspeliottelussa puhkesi tänään kahakka Helsingissä järjestettävässä suuressa jalkapalloturnauksessa Helsinki Cupissa. Lisäksi toisessa pudotuspeliottelussa tarvittiin poliisia avuksi, kun osa yleisöstä ryntäsi aidan yli kentälle.

Helsingissä järjestettävässä juniorien suurturnauksessa tapahtui tänään kaksi erillistä välikohtausta.

Tunteet kuumenivat joukkokahakaksi iltapäpäivällä ottelun hävinneen osapuolen jäsenten hyökättyä voittajajoukkueen jäsenten kimppuun. Kyseessä oli B-junioreiden välinen puolivälieräottelu, jonka hävinnyt joukkue putosi samalla turnauksesta.

Hävinneen joukkueen pelaaja provosoitui

Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne vahvistaa välikohtauksen ja kuvaa tilannetta sanalla käsirysy. Hän kertoo, että kentälle kerääntyi jonkinmoinen ihmismassa ottelun päätyttyä.

– Kyseessä oli ottelun jälkeen tapahtunut kahakointi. Todennäköisesti jokin hävinneen joukkueen pelaaja on provosoitunut, ja tilanteeseen on tullut mukaan myös taustajoukkoja.

Kukaan ei hänen tietääkseen loukkaantunut tilanteessa ainakaan pahemmin, sillä ensiapuhenkilökuntaa ei tarvittu avuksi.

Tilanne ei johda sanktioihin kahakkaan osallistuneiden kohdalta, sillä kyseessä oli pelin jälkeinen tapahtuma, Kavanne kertoo.

Poliisit paikalle katsojien rynnättyä kentälle

Tänään pelatun toisenkin ottelun jälkeen tapahtui välikohtaus Helsingissä Töölön Bolt Arenalla. Voittajajoukkueen kannattajia juoksi kentälle ottelun jälkeen.

Kavanne kertoo, että paikalle jouduttiin kutsumaan poliisit.

– Katsojat eivät ymmärtäneet meidän 500 henkilön sääntöä. Tämän takia kutsuttiin poliisi paikalle, Kavanne kertoo.

Vaaraa ei tilanteessa hänen mukaansa aiheutunut kenellekään.

– Nyt mennään herkillä, koska tapahtumamme järjestetään pandemia-aikana.

Helsinki Cup on vuosittain Helsingissä järjestettävä Euroopan kolmanneksi suurin juniorijalkapalloturnaus. Helsinki Cupiin osallistuu perinteisesti osallistujia noin 20 maasta, mutta tänä vuonna turnaus pelataan koronapandemian takia poikkeuksellisesti kotimaan turnauksena.

Koronapandemia otetaan huomioon turnauksessa suurella määrällä hygienia-, turvallisuus- ja toimintaohjeita.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja