Rikosilmoitus – Helsinki Cupissa kymmenien nuorten raju joukkotappelu: "Näyttää järkyttävältä"

Mikä on Helsinki Cupin suosion salaisuus? 9:22
Video: mikä on Helsinki Cupin suosion salaisuus?

Nuorten rajusta joukkotappelusta jalkapalloturnaus Helsinki Cupin yhteydessä Bolt Arenalla on kirjattu rikosilmoitus, poliisi kertoo.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt raju video nuorten joukkotappelusta Helsinki Cupin yhteydessä Töölön Bolt Arenalta. Nuoret lyövät ja potkivat pätkällä toisiaan. Välikohtaus ajoittuu perjantai-iltaan puoli kahdeksan aikoihin.

Helsingin poliisin johto­keskuksen yleisjohtaja, komisario Ben Grundström kertoo MTV Urheilulle, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisi myös tiedotti myöhemmin lauantaiaamupäivänä, että tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

– Video ei kaunista katseltavaa ole, Grundström toteaa.

Helsinki Cupin turvallisuuspäällikkö Petri Anttila arvioi, että tappeluun on osallistunut muutamia kymmeniä "aktiivisia osapuolia". Järjestyksenvalvojat ilmoittivat tappelusta perjantai-iltana poliisille, minkä jälkeen paikalle saapui poliisipartioita.

– Tilanne raukesi siitä, että heti kun ensimmäiset siniset vilkut ja äänet rupesivat tulemaan, porukka hajaantui. He lähtivät kaikki juoksemaan eri ilmansuuntiin Bolt Arenan itäkatsomon ja Bollis kutosen kenttien välistä, Anttila setvii.

Komisario Grundström luonnehtii tilanteen olleen kaoottinen. 

"Jokainen lähti omin jaloin pois"

Helsinki Cupin turvallisuuspäällikkö Anttilalla ei ollut vielä tietoa tappelun osapuolista eikä siitä, onko siihen osallistunut Helsinki Cupin pelaajia. Myös se, mistä tappelu on saanut alkunsa, on poliisin tutkittavana.

Tappelusta mahdollisesti aiheutuneita fyysisiä vahinkoja ei ollut tullut ainakaan Anttilan tietoon.

– Mitä videoista pystyi katsomaan, jokainen lähti omin jaloin pois. Osa vähän nopeammin ja osa vähän hitaammin.

"Todella surullista"

Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kommentoi tapausta raskain mielin.

– Näyttää järkyttävältä. Todella surullista, Kavanne sanoo.

– Tämä on vakavasti otettava asia.

Samalla kun Anttila on tapauksen selvittämisessä poliisin apuna, turnaus pyritään viemään kunniallisesti maaliin.

– Me keskitymme siihen, että saamme vedettyä vielä tämän illan finaalit vedettyä turvallisesti ja onnellisesti loppuun ja saadaan turnaukselle onnellinen päätös, Anttila kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat