Pelaajayhdistykseltä vahva kannanotto Valko-Venäjän tilanteeseen: "Yksittäinen pelaaja kohtuuttomaan tilanteeseen"

Kymmenet tuhannet osoittavat jälleen mieltään Valko-Venäjän Minskissä – viranomaiset kertovat pidättäneensä jo yli sata mielenosoittajaa 1:50
Videolla kuvaa Valko-Venäjän mellakoista.

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n  hallitus on sitä mieltä, ettei Valko-Venäjällä tulisi järjestää mitään kansainvälistä urheilua. 

Pelaajayhdistys lähetti tiedotteen, jossa se kertoo kantansa Valko-Venäjän tilanteeseen. Presidentinvaalien jälkeiset mielenosoitukset ja epäselvä koronavirustilanne huolettavat yhdistystä. 

– SJRY:n näkemyksen mukaan maassa ei tulisi järjestää mitään kansainvälistä urheilua, ellei tilanne muutu nopeasti parempaan ja tasapainoisempaan suuntaan, lausunnossa todetaan. 

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoi MTV Urheilulle, että kannanotosta vastasi yhdistyksen hallitus. 

– Näkemys oli yksimielinen, soraääniä ei ollut, Saarela sanoi. 

"Jokerit hankalassa tilanteessa"

Jokerit on lähdössä pelaamaan Minskiin KHL:n sarja-avausta torstaina. Saarela painottaa, ettei kannanotossa puututa Jokereiden ratkaisuun sinänsä. 

– Jokerit on hankalassa tilanteessa ja sitä myötä pelaajatkin.

Saarelan mielestä yksittäisille pelaajille ei pidä asettaa liiallisia paineita boikotoinnista. Pallo on enemmänkin Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla, kansallisilla sarjoilla ja seuroilla. 

– Yksittäinen pelaaja asetetaan kohtuuttomaan tilanteeseen, jos vastapuolella on Aljaksandr Lukashenka

Lue myös:

    Uusimmat