Jokerit aikoo matkustaa vierasotteluun mielenosoitusten valtaamaan Minskiin – KHL-pomo ei näe asiassa ongelmaa: "Jääkiekossa on kyse kunnioituksesta"

1:27
Suomi kannattaa uusia vaaleja Valko-Venäjälle.

Jokerien on määrä aloittaa jääkiekon KHL-kausi 2020–2021 torstaina Dinamo Minskin vieraana. Poliittinen tilanne Valko-Venäjällä on kaikkea muuta kuin vakaa, ja Jokerien suunnitelmaa matkustaa vierasotteluun onkin kritisoitu. KHL:n toimistolla asiaa katsotaan toisin.

Valko-Venäjällä on osoitettu viikkokausien ajan mieltä maan pitkäaikaista presidenttiä Aljaksandr Lukashenkaa vastaan. Lukashenka valittiin 9. elokuuta jo kuudetta kertaa Valko-Venäjän presidentiksi, mutta vaalit on tuomittu yleisesti vilpillisiksi.

Maan poliisi on kiduttanut ja pahoinpidellyt mielenosoituksiin osallistuneita ihmisiä. Pääkaupunki Minskin kaduilla liikkuu asevoimien panssaroituja ajoneuvoja.

Jokereista vahvistettiin maanantaina MTV Urheilulle, että joukkueen tarkoituksena on kaikesta huolimatta matkustaa torstai-illan otteluun. Viestintäpäällikkö Iiro Keurulaisen mukaan Jokerit matkustaa Minskiin vasta pelipäivänä ja poistuu vielä saman päivän aikana seuraavalle ottelupaikkakunnalle, Riikaan, Latviaan.

Jokerien suunnitelma on aiheuttanut koti-Suomessa parranpärinää, mutta KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov ei näe asiassa ongelmaa.

– Dinamo Minsk on KHL:n täysivaltainen jäsen, ja seura noudattaa sääntöjä, jotka koskevat kaikkia seurojamme. Liiga on jatkuvassa yhteydessä Dinamon kanssa, ja he ovat vakuuttaneet, että kaikkien joukkueiden on turvallista matkustaa Valko-Venäjälle, Morozov sanoo KHL:n verkkosivuilla.

– En näe tällä hetkellä mitää syytä sille, että vierailevan joukkueen pitäisi perua matkansa Minskiin. Jääkiekossa on kyse kunnioituksesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja