Jokerit yritti siirtää ottelua, Dinamo Minsk kieltäytyi: "On täten noudatettava KHL:n sääntöjä"

1:39
Hjallis Harkimo otti MTV Uutiset Liven haastattelussa kantaa Jokerien Valko-Venäjän–matkaan.

Jokerit on yrittänyt siirtää KHL-kauden avausotteluaan Valko-Venäjän tapahtumien vuoksi, mutta Dinamo Minsk ei ole taipunut ehdotukseen, kertoo Jokerien puheenjohtaja Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Jokerit vahvisti maanantaina MTV Urheilulle, että joukkue matkustaa torstaina Minskissä pelattavaan KHL-kauden avausotteluun, vaikka kaupungissa on käynnissä laajat protestit presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastaan.

MTV Urheilu ei tavoittanut Kurria kommentoimaan päätöstä matkustaa Minskin nykyisessä poliittisessa tilanteessa. Alkuillasta seura julkaisi lyhyen tiedotteen, jossa Kurri perustelee matkaan lähtöä.

Jokerit on tiedotteensa mukaan pyrkinyt siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta pyyntöön ei ole Dinamo Minskin puolelta suostuttu. Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Myöskään KHL ei puolla siirtoa, joten Jokerit katsoo, ettei sillä ole vaihtoehtoja.

– Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä, seura kommentoi tiedotteessaan.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan. Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, Kurri sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja