Hjallis Harkimo jättäisi Jokerien pomona menemättä Valko-Venäjälle: "Ei se hyvä asia ole että ne menevät sinne"

1:39
Jokerien entinen omistaja Hjallis Harkimo ei olisi lähettänyt joukkuetta pelaamaan KHL-kauden avausta Valko-Venäjän Minskiin.

Helsingin Jokerien entinen omistaja Hjallis Harkimo näkee, ettei seuran ratkaisu matkustaa jääkiekon KHL:n vierasotteluun Valko-Venäjälle ole poliittisesti hyvä asia.

MTV Urheilu sai maanantaina Jokereilta vahvistuksen siitä, että joukkue on matkustamassa Minskiin torstain KHL-kauden avausta varten, vaikka Valko-Venäjän pääkaupungissa on tällä hetkellä erittäin levotonta presidentti Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastustavien mielenosoitusten takia.

Jokerit aikoo lentää torstaina Minskiin ja matkata suoraan hallille, minkä jälkeen matka jatkuu välittömästi pelin jälkeen seuraavaa ottelua varten Latvian Riikaan.

Harkimo myi keväällä 2019 Jokerit nykyiselle hallituksen puheenjohtajalle ja general managerille Jari Kurrille. Hän ei ole juuri omistuksestaan luopumisen jälkeen ottanut kantaa seuran asioihin, mutta Valko-Venäjälle lähtöä hän ei Jokereille suosittelisi.

– Tietysti se on vaikea rasti, koska siellä on kauheat mellakat tällä hetkellä, Harkimo toteaa MTV Uutiset Livelle.

– Ja kyllä se vain niin on, että tänä päivänä urheilu ja politiikka kuuluvat yhteen, ettei niitä voi erottaa toisistaan. Jos minä olisin Jokerien omistaja, niin en varmaan lähtisi sinne, mutta tietysti Jokerien johto tekee omat päätöksensä.

Jokerien nykyjohto, Kurri ja toimitusjohtaja Eveliina Mikkola eivät ole vastanneet MTV Urheilun yhteydenottoihin. Harkimo ei suoralta kädeltä halua tuomita päätöstä lähteä Valko-Venäjälle, muttei pidä sitä erityisen hyvänäkään ratkaisuna.

– En voi ottaa kantaa siihen. Sanon vain, että minä en lähtisi sinne, mutta kyllä se poliittisesti on (niin, että) jos siellä tankit vyöryvät kadulla ja ihmiset tekevät mielenosoituksia, niin ei se hyvä asia ole, että ne sinne menevät, Harkimo kommentoi.

Harkimo ei halua lähteä arvioimaan, pitäisikö johdon tulla jo julkisuuteen perustelemaan päätöstään.

– Se on heidän asiansa. Minä en voi ottaa siihen kantaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja