Mainos

Pekkarinen: Lipponen hyvä ehdokas komission johtoon

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mielestä Paavo Lipponen olisi hyvä ehdokas EU:n komission johtoon. EU-komissaarin paikalle löytyy sen sijaan useita vaihtoehtoja, ministeri sanoo.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen ei pidä puhemies Paavo Lipposta millään tavoin itsestään selvänä ehdokkaana Suomen EU-komissaariksi.

Jos häntä ei valita komission puheenjohtajaksi, löytyy rivikomissaariksi ehdokkaita, jotka edustavat erilaista poliittista väriä ja eri ikäpolvea, sanoi Pekkarinen TV 1:n Lauantaiseura-ohjelmassa. Hän korosti, että näkemys on hänen omansa.

Pekkarinen luonnehti Lipposta kuitenkin hyväksi ehdokkaaksi komission johtoon. Hänen valintansa siihen tehtävään olisi Suomen etu ja puheenjohtajuus olisi Lipposelle ominta aluetta, kun otetaan huomioon hänen kokemuksensa, ministeri arvioi.

Hallitus ei ole tehnyt puheenjohtajaehdokkaastakaan mitään virallista päätöstä. Pekkarinen pitää kuitenkin selvänä, että hallitus tarjoaa nimenomaan Lipposta tälle paikalle.

Komission puheenjohtajan valinta riippuu mm. kesän EU-parlamenttivaalien tuloksesta ja tehtävän niputtamisesta muiden korkeiden EU-virkojen täyttämiseen.

SKP:n Hakanen: Kauna-Lipponen ei sovi komissioon

SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen pitää Lipposta sopimattomana ehdokkaana Euroopan unionin komissioon. Lipposen EU-linja ei Hakasen mielestä vastaa suomalaisten enemmistön monessa suhteessa EU-kriittistä asennoitumista.

- Lipponen haluaa tehdä EU:sta ylikansallisen liittovaltion, lisätä etenkin komissaarien valtaa ja tehdä unionista myös sotilasliiton, joka kytketään Natoon, Hakanen arvioi.

Lipposen ylimielisyys, kaunaisuus ja epäasiallinen suhtautuminen toista mieltä olevia kohtaan sopii Hakasen mielestä erityisen huonosti Euroopan unioniin, jota vaivaa jo muutenkin rakenteellinen demokratiavaje.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 14.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.