Pekka Virrasta kuului loistouutisia – Petteri Sihvonen avaa, nähdäänkö Lukko-luotsi vielä keväällä penkin takana: "Todella iso juttu"

Jääkiekon SM-liigassa Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi tänään Facebookissa, että hän on päässyt pois sairaalasta koronavirukseen liittyvän toipumisjakson jäljiltä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan Virta pyrkii olemaan Lukon toiminnassa mukana etäältä.

Virta oli yhteensä seitsemän viikon ajan sairaalahoidossa koronaoireiden takia. Torstaina Lukko-päävalmentaja kertoi loistouutisia.

– Eilen päästiin leikkimään vihdoin kotia 48 TYKS-vuorokauden jälkeen. Herätys omasta sängystä ei ollutkaan aprillia ja matka jatkuu pienin askelin eteenpäin, Virta kirjoitti Facebook-päivityksessään.

Virran poissaolon aikana Lukon väliaikaisena päävalmentajana on toiminut seuralegenda Erik Hämäläinen.

Mutta vieläkö Virta liittyy Lukon vaihtopenkin takaisen valmennuksen vahvuuteen loppukevään aikana?

– Se vähä, mitä olen ollut Pekka Virtaan yhteyksissä ammattiasioiden suhteen, hän ilmaisi, ettei hän palaa jäälle. Hän piti myös todennäköisenä sitä, ettei hän palaa penkin taakse. Mutta hän on valmis pitämään palavereita nykytekniikan avulla. Se on ihan mahtava asia, että konkarikoutsi pääsee valmentamaan ja ottamaan paineita pois poikien hartioilta, Sihvonen sanoo Liigaviikko-ohjelmassa.

Sihvonen puhuukin niin sanotusta "isähahmosta", jota Virta on SM-liigan suurimmalle mestarisuosikille Lukolle.

– Se, että hän on mukana, on todella iso juttu. Virran ajama pelitapa on kuitenkin mutkikas. Lukko tarvitsee Virran viimeistelemän otteen, jos se meinaa kamppailla mestaruudesta, Sihvonen pohtii.

Lisää aiheesta, HIFK:sta ja perjantain TV-ottelusta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat