Pekka Virran poissaolo nakertaa Lukon peliä, apuvalmentaja joutunut ikävään asemaan – Sihvonen: "En tiedä, selviäisikö siitä kukaan"

1:25
Videolla kuvaa Lukon edellisestä ottelusta.

Koronaviruksesta toipuvan Pekka Virran poissaolo on vaikuttanut Lukon pelaamiseen perustavanlaatuisesti. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen painottaa, että apuvalmentaja Erik Hämäläinen on joutunut haastavaan asemaan.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta on ollut sivussa seuran toiminnasta jo helmikuun alusta lähtien – ensin korona-altistumisen vuoksi, joka myöhemmin paljastui koronavirustartunnaksi.

Pääkäskyttäjän poissaolo on näkynyt sarjakärki Lukon otteissa. Väliaikaisesti päävalmentajan tehtäviä hoitava Erik Hämäläinen ei ole pystynyt pitämään Pekka Virran luomaa pelitapaa uomissa.

– Eepi Hämäläinen on maksimaalisen vaikeassa paikassa. En tiedä, selviäisikö siitä kukaan muukaan, sillä Lukon pelitapa on ehkä haasteellisin ja pisimmälle viety koko SM-liigan historiassa. Sen pelitavan luoja ja ainoa osaaja on nyt sivussa, Sihvonen toteaa MTV Urheilulle.

Sihvonen ei kuitenkaan halua osoittaa syyttävällä sormella Hämäläisen suuntaan. Sihvonen korostaa, että Virta näyttelee niin suurta roolia Lukon pelitavassa, että muiden on haastava pitää siitä kiinni.

– On kohtuutonta antaa tässä yhtään pyyhkeitä Eepi Hämäläiselle. Olen nähnyt, että hän on yrittänyt vaalia sitä (pelitapaa), mutta se vain murenee pala palalta. Se mureneminen näkyy ehkä ennen muuta henkisenä. Yksittäisen pelaajan itseluottamus tehdä oikeita ratkaisuja vähenee. Tuossa pelitavassa se vaatii sen, että pelitavan vastuunkantaja ja tukija on siinä. Tässä tapauksessa Pekka Virta, Sihvonen sanoo.

– Syöttäminen ja syötön vastaanottaminen oireilevat. Silloin siitä ei tule mitään. Se usko on nyt ennen kaikkea koetuksella, Sihvonen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja