Pekka Saravo poimi Kärpät-luotsin avautumisesta kipeän yksityiskohdan – "Se kyllä sattuu oikein korviin"

3:50
Mikko Manner antoi suorasanaisen purkauksen Kärppien kauden päättymisestä ja kritisoi itseään rajusti.

Entinen huippupelaaja Pekka Saravo analysoi Kärppien ja sen päävalmentajan Mikko Mannerin pettymystä C Moren studiossa oululaisjoukkueen pudottua SM-liigan pudotuspeleistä torstaina. 

Pääkuvan video: Mikko Mannerilta suorasanainen summaus Kärppien "floppikaudesta". 

Tätä on nähty Mannerilta aiemminkin. Saravo punnitsi sanojaan tarkkaan, kun hän kuuli Kärpät-luotsin avautumisen. 

– Parhaimmillaan se antaa pelaajille happea ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, mutta silloin se vaatii sen, että homma toimii. Sitten se vaatii myös sen, että joukkueen sisältä tulee vaatimustaso. 

– Kun häneltä kysyttiin yhtenäisyydestä, niin hän sanoi, ettei joukkue ollut yhtenäinen. Se kyllä sattuu oikein korviin, kun puhutaan Kärpistä. Hän otti siitä myös vastuun, ja oli varmasti osittain myös oikeassa, Saravo kommentoi. 

Saravo näki, että Kärppien ongelmat olivat syvemmällä. Yksi iso asia oli johtajuusvaje pelaajiston puolella, ja tässä kohtaa Saravo nosti esiin uransa päättäneen Lasse Kukkosen merkityksen. 

– Ei päävalmentaja pysty luomaan yhtenäisyyttä joukkuehenkeen ja pukukopin sisälle, oli hän sitten auktoriteetti ja kova huutaja tai ihmisläheinen ja syyt itseensä ottava. Joukkuehenki syntyy kuitenkin suurimmalta osin pelaajistosta.

– Vaatimustaso, yhtenäisyys ja joukkuehenki eivät missään vaiheessa kohdanneet ja nousseet korkealle tasolle. 

Saravo uskoo, että joukkueen sisällä oli myös häpeän tunnetta suurseuran heikoista esityksistä. 

– Häpeän ja riittämättömyyden tunne on karmein tunne pelissä. Silloin ollaan niin lähellä umpisolmua, että vaikka siinä tehtäisiin mitä, niin homma ei toimi. Niin Kärpillä vähän tällä kaudella kävi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja