Mainos

Kärpät selvitti HIFK:n vaikeuksien kautta, mutta tunteeko finaalivastustajan luotsi Mikko Mannerin liian hyvin? – "En tunne itse itseänikään"

6:04
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa HIFK-Kärpät-ottelusta.

Oulun Kärpät eteni ehkä jopa odotetunlaisesti SM-liigan finaaleihin. Välieräsarja Helsingin IFK:ta vastaan kuitenkin oli haastava.

IFK sai Kärpät jo köysiin, eikä näyttänyt siltä, että oululaiset siitä taistelisivat voittajaksi. 

Kärpät pystyi kuitenkin parantamaan peliään, eikä alkanut panikoida. 

– Koko kauden olemme luottaneet arvoihimme, joka on se, että meillä on hyvä olla ja sitten siellä on intohimo ja rakkaus tähän lajiin sekä kova kilpailuvietti ja halu kehittyä. Oli tuloksena voitto tai tappio, pyrimme koko ajan kehittämään sitä peliä, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner kertoi ottelun jälkeen ja jatkoi: 

– Pyrimme pudotuspeleissä saamaan jokaisen ottelun jälkeen yksilö- ja joukkuetasolla napsu lisää ja siinä mielestäni onnistuimme. Siitä iso kunnia kuuluu joukkueen kokeneille pelaajille, jotka näyttävät arjen suunnan ja auttavat valmentajia oikeanlaisilla puheilla.

Etenkin Kärppien hyökkäyspelaaminen oli tukkoista läpi välieräsarjan.

– Hyökkäyspelaamiseen pitää kasvaa ja se vaatii epäonnistumisia. Selvisimme epäonnistumisista johtavien pelaajien johdolla, Manner pohti.

Kärpät eteni nyt toista kertaa peräkkäin Mannerin johdolla SM-liigan finaaliin. Viime kaudella Manner johdatti oululaiset Suomen mestaruuteen asti. 

Finaalipaikka tuntui Mannerista hyvältä, mutta mieltä lämmitti enemmän vaikeuksien voittaminen. 

– Siinä kokee aikamoista riittämättömyyden tunnetta, kun peli ei kulje. Tulee sellainen fiilis, että minun on osattava valmentaa ja autettava joukkuetta paremmin. Muuten en ole tehnyt hommaani hyvin. Kun runkosarja oli niin hyvä, siinä helposti sokaistuu omaan peliin, Manner mietti.

Kärpät johtaa finaalissa Hämeenlinnan Pallokerhon. Manner jakaa runsaasti kehuja HPK-leiriin.

– Erittäin upeasti valmennettu joukkue. Tekee taitoharjoittelua paljon, mikä näkyy pelaamisessa. Yksilöt menevät taitotaidolliseltaan hirveästi eteenpäin. Joukkueen pelaaminen on erittäin kurinalaista, toisteista ja monipuolista, Manner kehui.

Manner on tuttu HPK:n päävalmentaja Antti Pennaselle. Molemmat ovat olleet myös Jukka Jalosen valmennustiimissä Leijonissa ja tuntevat toistensa ajattelua. 

Tunteeko Pennanen mahdollisesti liian hyvin Mannerin?

– En tunne itse itseänikään, enkä aina tiedä, miten me pelaamme, Manner heitti.

 

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja