Pekka Rinteelle valtavaa suitsutusta: "Mitä voin sanoa – hän on legenda"

Nashville Predatorsin maalivahtitähti Pekka Rinne oli joukkueensa sankari, kun Nashville nollasi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolinan vieraissa 3–0.

Veteraanimaalivahti Rinteelle voitto oli hänen NHL-uransa 350:s. Kempeleläinen torjui ottelussa kaikki 31 Carolinan laukausta, ja seurauksena oli Rinteen uran 28. nollapeli NHL:ssä.

–  Sain hyvän alun ottelulle tänä iltana, ja se tuntui todella hyvältä, Rinne, 37, tunnelmoi Predatorsin kotisivuilla.

Pitkän marraskuun tappioputken selättänyt Nashville on napsinut nyt kolme voittoa neljästä edellisestä ottelustaan. Sitä ennen joukkue oli kärsinyt tappion kuudessa ottelussa perätysten.

Rinteelle tappioputki oli vaikea, sillä hän sai useassa ottelussa tehdä tilaa joukkueen nuoremmalle suomalaisvahdille Juuse Sarokselle, joka oli myös pelannut Nashvillen kolme edellistä ottelua kokonaan. Carolinaa vastaan Rinne sai kuitenkin jälleen näytönpaikan, eikä konkari jättänyt sitä käyttämättä.

–  Neljässä edellisessä ottelussa olemme pelanneet paremmin puolustussuuntaan. Enemmän uhrautumista ja blokattuja laukauksia. Se tekee minun ja Juusen työstä helpompaa, Rinne kiitteli.

"Yksi kaikkien aikojen parhaista"

Nashvillen kolmosketjun työmyyrä ja joukkueen avausmaalin Carolinaa vastaan tehnyt Rocco Grimaldi ei säästellyt ylisanoja puhuessaan joukkueen pitkäaikaisesta maalivahdista ottelun jälkeen.

–  Mitä voin sanoa? Hän on legenda. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista, ja rehellisesti sanottuna on mahtavaa pelata hänen edessään. Hän on loistava maalivahti, mutta vielä parempi ihminen. Hän on ehdottomasti sellainen ihminen, jota voin katsoa ylöspäin, Grimaldi hehkutti.

Nashville on täysillä mukana tiukassa länsilohkon pudotuspelitaistelussa, mutta on jäänyt hieman jälkeen keskisen divisioonan kilpakumppaneistaan ollen divisioonassaan viidentenä.

–  Olemme pelanneet aika hyvää kiekkoa viime aikoina. Kun pelaa tätä joukkuetta (Carolinaa) vastaan vieraissa, on pakko tehdä töitä, luistella ja kilpailla saadakseen mahdollisuuden menestyä. Pelaajamme olivat hyviä, Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette tuumaili. 

Lue myös:

    Uusimmat