NHL:n suomalaissensaatio kerää vuolasta ylistystä – "Hän on ollut uskomaton"

Ukko-Pekka Luukkonen jatkoi mahtavaa läpimurtokauttaan – vyölle jo viides nollapeli 1:26
Ukko-Pekka Luukkonen torjui jo kauden viidennen nollapelinsä. (Video: NHL.com)

Buffalo Sabresin suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkoi väkevää virettään jääkiekon NHL:ssä ja piti maalinsa puhtaana, kun Buffalo kukisti perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa New York Islandersin maalein 4–0.

Luukkonen venyi kiekon tielle 21 kertaa ja pelasi kauden viidennen nollapelinsä. Ennen tätä kautta hänelle ei ollut kertynyt nollapelejä NHL:ssä.

Koko sarjan kauden nollapelitilastossa hän kiipesi jo jaetulle kolmannelle sijalle Vancouver Canucksin Thatcher Demkon kanssa. Edellä ovat kuusi nollapeliä torjuneet Arizona Coyotesin Connor Ingram ja Pittsburgh Penguinsin Tristan Jarry.

– Tämä merkitsee paljon. Olen saanut jalansijan joukkueen maalilta ja todistanut myös itselleni, että olen NHL-tason maalivahti ja että voin olla aloittava maalivahti, Luukkonen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Pitkä odotus ennen läpimurtoa

Itälohkon viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevalle Buffalolle voitto oli kolmas peräkkäin. Luukkonen on torjunut voitoista jokaisen. Suomalaismaalivahti kiitteli nollapelistään koko joukkueen panosta.

– Totta kai pelaamme myös hyvin joukkueena. Tuntuu hyvältä pelata tässä joukkueessa ja näiden jätkien kanssa. Olen tuntenut monet pelaajistamme jo kauan, joten minulle merkitsee paljon, että menestymme otteluissa, joissa ansaitsemme sen, Luukkonen tuumi.

Hän kiekkoilee Buffalon organisaatiossa jo kuudetta kauttaan ja on päässyt neljännellä kaudella peräkkäin NHL-otteluiden makuun. Vähintään viisi nollapeliä yhdellä kaudella on ollut harvinaista herkkua Buffalon maalivahdeille. Viimeksi temppuun pystyi Ryan Miller kaudella 2011–12.

"Hän on ollut uskomaton"

Buffalo pitää kiinni pudotuspelihaaveistaan, vaikka kurottavaa riittää.

– Monet eivät usko mahdollisuuksiimme päästä pudotuspeleihin, mutta tämä porukka tässä pukuhuoneessa ei koskaan anna periksi, 2–0-maalin tehnyt keskushyökkääjä Dylan Cozens kertoi Buffalon verkkosivuilla.

Venymistä vaaditaan, jotta viime viikolla 25 vuotta täyttänyt Luukkonen pääsisi pelaamaan ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspelejä. Joukkue luottaa maalivahtiinsa.

– Hän on ollut uskomaton. Tiedämme, että hän tekee isoja torjuntoja ja on ollut luultavasti sarjan paras maalivahti viime aikoina.

– Hän on ollut erinomainen joukkueemme takana ja nostanut koko joukkueen itseluottamusta. Se on mahtavaa. Olemme kaikki iloisia hänen puolestaan, Cozens suitsutti monivuotista joukkuetoveriaan.

Lue myös:

    Uusimmat