Suomalaiselle NHL-veskarille isoa tukea joukkueen sisältä: "Kuka tahansa muu olisi päästänyt enemmän"

3:45
Ykköstähti Juuse Saros torjui 28 laukausta, Mikael Granlund osui tyhjiin – katso Nashvillen tuoreen NHL-ottelun kohokohdat tästä.

Jääkiekkomaalivahti Juuse Saros sai opetella kauan NHL:n tavoille ja kantoi jo parin edelliskauden ajan päävastuun Nashvillen maalilla, mutta vasta nyt suomalaisen täytyy näyttää, mistä hänet on todella tehty. Tehtävä ei ole helppo.

Seuraikoni ja pidetty ykköstorjuja Pekka Rinne lopetti viime kauden jälkeen. Paikan perinyt Saros on aloittanut kauden horjahdellen, mutta torjui keskiviikon vastaisena yönä 3–1-voiton San Josesta. Hän torjui 28 laukausta ja pyyhki mielestä edellisottelunsa nöyryytyksen. Tuolloin Winnipeg kuritti 6–4, mutta joukkuetoverit eivät sysänneet syytä tappiosta suomalaisen niskoille.

– Kuka tahansa muu olisi päästänyt enemmän. Juuse teki uskomattomia torjuntoja, vaikka päästi kuusi maalia. Jätimme hänet silloin yksin, mutta tiedämme täsmälleen, kuinka hyvä hän on. Hän on todistanut sen liian monta kertaa luullaksemme mitään muuta, ja nyt hän voitti tämän pelin meille, ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg kehui NHL:n verkkosivuilla.

Saros, 26, on torjunut tällä kaudella kuusi ottelua ja voittanut vain kaksi. Kirittäjä Connor Ingram, 24, debytoi maanantain vastaisena yönä ja pysäytti 33 laukausta, kun Nashville kukisti Minnesotan 5–2. Nyt kauden ensimmäinen voittoputki on oraalla.

Tehokas ketju

San Josea vastaan Forsberg, Matt Duchene ja Mikael Granlund muodostivat Nashvillen tehonyrkin. Duchene viimeisteli ylivoimalla avauserässä, ja Forsberg tuplasi johdon toisessa erässä. Puolustaja Roman Josi kunnostautui syöttäjänä molemmissa. Granlund oli mukana ylivoimaviisikossa ja kaivoi Forsbergin maalia edeltäneessä tilanteessa kiekon omille pelaajille.

Päätöserässä Timo Meier kavensi, mutta Granlund niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

– Se toimi hyvin. Mielestäni loimme paljon tilanteita. Duchene laukoi kuusi tai seitsemän kertaa kohti maalia. "Granny" luo aina tilanteita ja tilaa jäälle molemmille ketjukavereille. Tämä oli ehdottomasti todella hyvä peli, kun otetaan huomioon, ettemme olleet pelanneet yhdessä pitkään aikaan. Haluamme jatkaa tästä, Forsberg kertoi Nashvillen verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja