Mainos

Pekka Pouta: Tällainen on vappusää

Pekka Pouta kertoo säästä Huomenta Suomessa 23.4.2009. Kuva: MTV3

Vapuksi on luvassa lämpenevää.

Forecan meteorologi Pekka Pouta kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä, että Suomen eteläpuolella on alkuviikolla korkeapaine, mikä tarkoittaa sitä, että ensi viikon alussa sää on lämpimämpää kuin ensi viikonloppuna. Euroopasta työntyy Suomeen lämmintä ilmaa.

- Juuri vappuaaton kohdalla tilanne alkaa näyttää vähän epävakaiselta ja epävarmemmalta, eli sieltä saattaa päästä jo lännestä sadealuetta meidän päällemme. Mutta yhä virtaus on etelän puolelta, joten räntäsateet voi ainakin etelässä unohtaa, joten sää on joko erittäin lämmintä ja aurinkoista tai sitten vähän viileämpää ja pilvistä ja vähän voi sataa.

Viikonloppuna kevät käyntiin

Viikonloppuna kevät lähtee käyntiin vauhdilla, sanoo meteorologi Pekka Pouta. Lämmin ilma levittäytyy varsinkin maan sisäosiin.

- Huomio kaikki rantakaupunkien asukkaat! Ihan meren rannalla on jopa kymmenen astetta kylmempää, kuin kartan lukemissa. Eli esimerkiksi Helsingin lauantain 17 asteen lukemat, niin tuulen takia keskustassa on lämpötila lähempänä kymmentä. Kannattaa mieluummin mennä vaikka Vantaalle katsomaan lentokoneita, Pouta vinkkaa.

Pouta muistuttaa samalla, että viikonloppuna jäät alkavat sulaa jo Keski-Suomea myöten. Lapissa jäätä on vielä 50 senttimetriä.

- Pilkkikausi alkaa olla jo ohi, Pouta painottaa.

Katso Huomenta Suomen sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.