Hittisarja Squid Gamella hurja vaikutus tiettyjen kenkien kysyntään – myynti kasvanut räjähdysmäisesti

Netflixin hittisarja Squid Gamella on ollut vaikutuksensa myös muotimaailmaan.

Eteläkorealainen Squid Game -sarja nousi nopeasti Netflixin kaikkien aikojen suosituimmaksi sarjaksi. Sarja kertoo syrjäytyneistä ihmisistä, jotka ajautuvat erikoiseen peliin, josta on mahdollisuus voittaa suuri summa rahaa. Pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan perinteisissä lasten peleissä, ja häviäjille käy huonosti.

Squid Game on nostanut tutuksi esimerkiksi eräästä perinteisestä lasten pelistä tutut dalgona-makeiset. Hittisarjan myötä makeisista tuli maailmanlaajuinen ilmiö ja TikTokissa leviää nyt valtavasti erilaisia "Squid Game -keksi" -haasteita. 

Sarja on avittanut myös kenkämyyntiä, uutisoi muun muassa Variety. Sarjassa pelaajat on puettu samanlaisiin vihreisiin verkka-asuihin sekä valkoisiin Vans-kenkiin. Vihreät oloasut ovat nekin kasvattaneet suosiotaan, mutta valkoisten Vans-kenkien kysyntä on sarjan myötä suorastaan räjähtänyt. Kenkien myynti on kasvanut hurjalla 7 800 prosentilla sarjan julkaisun jälkeen. 

Oletettavaa on, että lähestyvä halloween on vaikuttanut edes jonkin verran myyntiin, kun mahdollista asua etsivät ovat päätyneet pukeutumaan hittisarjan hahmoksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin valmistat itse dalgona-makeisia:

Squid Game -keksit: Näin helposti teet itse eteläkorealaiset dalgona-makeiset 1:47
Dalgona-makeisiin ei tarvita kuin pari ainesosaa.

Lue myös:

    Uusimmat