Bongasitko itse? Squid Game -hittisarjassa vilahti jotain suomalaisille tuttua

Tarkkasilmäiset ovat saattaneet bongata Netflixin hittisarjasta suomalaista designia.

Syksyllä julkaistu eteläkorealainen Squid Game nousi jo ensimmäisten esitysviikkojensa jälkeen Netflix-suoratoistopalvelun kaikkien aikojen suosituimmaksi sarjaksi. MTV Uutisten sivuilla kerrottiin aiemmin kohuakin herättäneen sarjan taustoista. Raakaan peliin perustuva Squid Game ei sovi herkimmille ja valitettavasti sarjan myötä on noussut myös huolestuttava lieveilmiöitä.

Sarjan viimeisen jakson loppupuolella, yhden päähenkilöistä kävellessä kadulla, ruudussa vilahtaa myös jotain suomalaisille tuttua.

Korealaisen myymälän edessä seisoo aivan suomalaissuunnittelija Eero Aarnion Puppy-koiralta näyttävä kirkkaanvihreä design-esine.

"Puppy on uusi Pallotuoli"

Eero Aarnion nimeä kantavan verkkokaupan perustaja ja suomalaisten muotoilijoiden sekä taiteilijoiden asianhoitaja Antti J. Kallio vahvistaa MTV Uutisille, että Squid Game -sarjassa näkyvä design-esine todella on Aarnion suunnittelema Puppy.

– Oikein bongattu. Puppy on "uusi Pallotuoli", Kupla- ja Pallotuolin jälkeen tunnetuin Eero Aarnion tuote maailmalla, Kallio sanoo.

Kallion mukaan Puppyn esiintyminen kansainvälisessä hittisarjassa ei ole mitenkään tavatonta, sillä design-esine on esiintynyt lukuisissa muissakin mainoksissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa.

– Näistä ei tule etukäteen mitään tietoja suunnittelijalle, ellei tuote ole keskeisessä osassa juonta, tai esimerkiksi toisen tuotteen mainoksissa. Näitä pyyntöjä tulee silloin tällöin.

Puppysta liikkuu maailmalla toki joitain kopioitakin, mutta alkuperäisen tuotteen italialaisen valmistajan Magisin jälleenmyyjiä on yli 5000 ympäri maailman.

– Alkuperäiset vilahtelevat taatusti enemmän noissa mainituissa käytöissä. Italialainen Magis vastaa tuotteen markkinoinnista ja myynnistä ja on onnistunutkin siinä hyvin.

Pieni vilahdus mutta valtava näkyvyys

Vaikka Puppy ei olekaan isossa roolissa Squid Game -sarjassa, on se varmasti kiinnittänyt ainakin joidenkin katsojien huomion ja saavuttanut positiivista julkisuutta design-esineelle. Netflixiltä kerrottiin lokakuun loppupuolella Squid Gamea katselleen yli 142 miljoonaa suoratoistopalvelun omaavaa taloutta ympäri maailman ja luku on sen jälkeen vielä kasvanut.

Eero Aarnio, 89, suunnitteli Puppy-koiran designjätti Magisille vuonna 2005. Finnish Design Shopin mukaan veikeää koiranpentua esittävää Puppya voi käyttää veistoksena, leluna tai pienenä jakkarana. Se on suunniteltu alun perin lasten huonekaluksi. Puppy soveltuu materiaalinsa ansiosta myös ulkokäyttöön, kuten Squid Game -sarjassakin nähdään.

Suomalaista designia vilahtelee nykyään yllättävänkin paljon kansainvälisissä elokuva- ja sarjatuotannoissa. Tuoreimmissa Bond-elokuvissa on muun muassa nähty Artekin sekä Iittalan tuotteita.

Videolla: Kurkkaa Pöllölaakson oma Squid Game -haaste

Katso Pöllölaakson tiukka Squid Game -kisa: Kuka kruunattiin dalgona-haasteen voittajaksi? 3:15

Lue myös:

    Uusimmat