Pekka Jormakan ulosajosta sanasota Ruotsissa – asiantuntija älähti, raju syytös ruotsalaispakille: "En ymmärrä"

Pekka Jormakka ulos – keskialueen törmäyksessä kontakti Luulaja-puolustajan päähän 2:40
Tästä tilanteesta Pekka Jormakka ajettiin ulos – katso, miten Jukurit-hyökkääjä reagoi.

Ruotsissa on taitettu peistä kiivain sanakääntein Jukurien Pekka Jormakan jääkiekon CHL:ssä viime viikolla saaman ulosajon jälkeen. SVT:n asiantuntija Jonas Andersson ja taklattu Luulajan pelaaja Jesper Sellgren ovat olleet napit tiukasti vastakkain.

Jukurit-hyökkääjä Jormakka törmäsi viime tiistaina Ruotsissa pelatun CHL-puolivälieräottelun toisessa erässä keskialueella kiekottomaan Luulaja-puolustaja Sellgreniin ja osui tätä päähän. Tilanne näytti hetken aikaa pahalta, kun Sellgren lähti tärskystä ilmalentoon ja makasi jonkin aikaa jäässä, mutta ruotsalainen pääsi sittemmin omin avuin pois. Jormakalle tuomittiin ottelurangaistus, ja hän poistui kaukalosta päätään pudistellen leviteltyään sitä ennen käsiään.

Näet tilanteen ylälaidan videolta.

SVT:n asiantuntija Jonas Andersson syytti Sellgreniä filmaamisesta. Hänen mielestään Jormakka ei olisi ansainnut ottelurangaistusta ja kyse oli tahattomasta törmäyksestä.

– Sellgren tekee leikkauksen sivuun, eikä Jormakalla ole tilaa, mihin mennä, hän sanoi.

Anderssonin mukaan tilanne näytti pahemmalta kuin mitä se oli. Hän jatkoi kovin sanoin siitä, että Sellgren palasi myöhemmin pukukoppiin menemisen jälkeen pelaamaan.

– Jos sinulla on päänsärkyä, ei ole mahdollisuutta, että jatkat pelaamista. On selvää, että peli on silloin ohi. Hän menee pukukoppiin ja tulee sitten sieltä taas pois. En ymmärrä. Makaat jäässä filmataksesi (vastustajalle) ulosajon ja onnistut, mutta on surullista nähdä tällaista.

Sellgren iski asiantuntijalle vastaan Norrländska Socialdemokratenin haastattelussa. Hänen mielestään Jormakan teko oli "ruma" ja siitä olisi pitänyt tulla "useiden otteluiden pelikielto".

– Hän tulee pimeästä kulmasta ja ajaa minua takaapäin, Sellgren tuhahti.

Sellgren sanoi olleensa ainoastaan onnekas, ettei hän kärsinyt kipuja pääkontaktin jälkeen.

– Sen myötä pystyin vielä pelaamaan. Jos tilalla olisi ollut joku muu, jolla olisi ollut aivotärähdyksiä historiassaan, joita minulla ei onneksi ollut, se olisi ollut paljon pahempaa hänelle. On paskapuhetta, että olisin filmannut.

Luulajalla vahva kiinnitys välieräpaikkaan

Samassa ottelussa ulos ajettiin Jukurien latvialaishyökkääjä Oskars Batna poikittaisesta mailasta. Hän nujakoi Jonathan Anderssonin kanssa keskialueen laidassa ja löi ruotsalaispuolustajaa kädet ylhäällä, niin että vastustajan pää retkahti ja tämä kaatui jäähän.

Oskars Batna huitaisi vastustajaa päähän: Jukurien latvialaishyökkääjä pihalle poikittaisesta mailasta 1:28
Oskars Batna sortui rumiin otteisiin laitanujakassa – tästä seurasi ulosajo.

Luulaja murjoi Jukurit Ruotsissa 5–1 ja otti vahvan kiinnityksen CHL:n välieräpaikkaan. Puolivälierien toinen osaottelu pelataan tänään tiistaina Mikkelissä kello 19.05 alkaen, ja jatkopaikka ratkeaa kahden pelin yhteismaalien perusteella. C More näyttää taiston suorana lähetyksenä.

Lue myös:

    Uusimmat