Sikataklaaja soitti telomalleen tähtipuolustajalle – tämä järjetön teko päätti Ruotsin NHL-puolustajan MM-turnauksen

Yhdysvaltojen ja Ruotsin välinen jääkiekon miesten MM-kisojen alkulohkon ottelu sai ensiminuuteilla ikävän käänteen. kun USA:n Michael Eyssimont teloi polvitaklauksella Ruotsin tähtipakin Rasmus Sandinin ulos turnauksesta. Nyt Eyssimont on soittanut Sandinille ja pyytänyt tekoaan anteeksi.

Eyssimont sai lohkovaiheen päätöspelissä sattuneesta tilanteesta suihkutuomion ja pääsi palaamaan MM-kaukaloon yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Tampa Bay Lightningia edustava Eyssimont oli takaisin kaukalossa välieräottelussa Saksaa vastaan. Yhdysvaltojen turnaus päättyi lopulta tappioon Latvialle MM-pronssipelissä.

– Halusin soittaa hänelle, keskustella hänen kanssaan ja pyytää anteeksi. Meillä oli hyvä keskustelu. Se oli ihanaa kuulla, että vamma ei ole niin vakava, kuin miltä se aluksi näytti. Sain tietää hänen loukkaantumishistoriastaan. Toivon hänelle kaikkea onnea ja pikaista palautumista. Hän on todella loistava pelaaja ja toivon, että näen hänet pian jäällä, Eyssimont sanoi Aftonbladetille.

Viime kaudella kolmea eri NHL-seuraa edustanut 26-vuotias Eyssimont halusi selittää, miksi hänestä tilanne tuntui erityisen pahalta.

– Vihaan sitä, kun näen jonkun loukkaantuvan ja vihaan sitä, että olen syypää siihen. Ottelun tilanne on osa jääkiekkoa. En ole koskaan urani aikana yrittänyt vahingoittaa ketään. En mussuta jäällä, en yritä koukata vastustajaa, yritän olla niin, että en ole idiootti, Eyssimont totesi.

Eyssimontilta kysyttiin oma näkemystä taklaukseen.

– Ottelussa oli mennyt kaksi vaihtoa ja yritin pelata kovaa. Adrenaliinia oli paljon ja tulin myöhässä tilanteeseen, kun yritin pysäyttää hänet laitaan. Se on perseestä, Eyssimont kertoi.

Yhdysvaltalainen oli MM-välierässä takaisin kaukalossa ja onnistui maalinteossa 3-4-jatkoerätappiossa Saksalle. Ruotsalaisasiantuntija Jonas Andersson oli ihmeissään, kuinka Eyssimont pääsi niin pikaisesti takaisin kehiin.

– Hän pääsi mielestäni takaisin aivan liian aikaisin. Minun on vaikea ymmärtää logiikkaa, että siitä tuli vain yhden ottelun pelikielto, SVT:llä työskentelevä Andersson sanoi.

Sandin ei ole tarkentanut, millaisesta vammasta on kyse, mutta Ruotsin joukkueen mukaan tilannetta seurattiin päivä päivältä. Washington Capitalsia edustava Sandin testasi pelikuntoaan harjoituksissa ennen Latvia-puolivälierää, mutta joutui jäämään sivuun kipujen takia.

Jääkiekon MM-kisat tulivat päätökseen sunnuntaina. Kanada voitti maailmanmestaruuden kaatamalla Saksan loppuottelussa 5-2. Latvia otti MM-pronssia. Se voitti Yhdysvallat 4-3-lukemin jatkoerässä.

Katso pääkuvan videolta Eyssimontin polvitaklaus. Alla olevalla videolla Kanadan Joe Velenon törkytemppu, joka johti viiden ottelun pelikieltoon.

Lue myös:

    Uusimmat