Jukurit lähtee kiipeämään valtavaa vuorta – Olli Jokiselta tyly analyysi huippuvastustajasta: "Ainoa, jossa olemme pystyneet haastamaan"

Jääkiekon CHL:ssä Tappara on loistavissa iskuasemissa, kun puolivälierien toiset osaottelut tahkotaan tiistai-iltana. Jukureilla tie on kivisempi, mutta kaikki on mahdollista.

Viime kaudella CHL:ssä hopealle asti yltänyt Tappara lähtee kotiotteluun maalin takaa-ajoasemassa. Hallitseva CHL-mestari Rögle oli viikko sitten kotonaan parempi lukemin 3–2. Tappara sai kurottua ruotsalaisten kolmen maalin johdon vain yhteen, joten asetelma on kelpo, kun jatkoonmenijä ratkeaa kahden ottelun yhteismaaleilla Tampereella.

– Kova odotus on taas päällä. hienoa, että pääsimme viime pelissä tulokseen lopussa kiinni, Tapparan pääkäskijä Jussi Tapola ennakoi CHL:n tiedotteessa.

Tapparan riveistä puuttuu merkittävä tekijä, kun kapteeni Otto Rauhala loukkaantui SM-liigakierroksella viikonloppuna. 

Olli Jokisen luotsaama Jukurit on huomattavasti haastavammassa tilanteessa. Luulaja paiskoi viime viikolla väkevät 5–1-lukemat tauluun. Mikkeliläiset kohtasivat Luulajan jo lohkovaiheessakin kahdesti. Jokaisesta kohtaamisesta tuloksena on ollut tappio. Jokinen ei väistele faktoja aiemmisten kohtaamisten osalta.

– Lohkovaiheen jälkimmäinen peli on ollut ainoa, jossa olemme pystyneet heidät haastamaan, Jokinen myöntää. 

Jatkopaikka on valtavan urotyön takana, mutta Jokinen ei surkuttele.

– Nyt lähdemme haastamaan heitä. Onhan tässä vielä jonkinlainen usko jatkopaikkaan, vaikka iso vuori on kiivettävänä, Jokinen maalailee.

Vaikka tehtävä on vähintäänkin haastava, ei Jukurit ole himmailemassa Mikkelin illassa pätkääkään.

– Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lähdemme liikkeelle, Jokinen alleviivaa. 

Tappara–Rögle alkaa klo 18:35. Jukurien ja Luulajan ottelu puolestaan klo 19:05. Kamppailut nähtävissä C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat