Ruotsin MM-tuomari jyrättiin verisesti välierässä: "Haluan pyytää anteeksi"

Ruotsin MM-tuomari jyrättiin rajusti SHL:n välierässä 1:29
Ruotsalaistuomari Tobias Björk jyrättiin rajusti SHL:n välieräottelussa.

Kokenut erotuomari Tobias Björk koki kovia Ruotsin SHL:n välieräottelussa Växjön ja Röglen välillä.

Björk jäi ottelun avauserässä pahasti Röglen pelaajien runtelemaksi, kun hänet läheltä ohittanut Rodrigo Abols osui tuomarin jalkoihin. Björk kompastui ja kaatui rähmälleen päin toista Rögle-pelaajaa Axel Smedsiä.

Kasvoihin tulleesta haavasta vuosi runsaasti verta, ja Björkiä paikkailtiin Röglen vaihtoaition luona pitkän aikaa. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua.

Abols voi vielä saada kurinpidosta seuraamuksia huolimattomuudestaan. Muutama viikko sitten Brynäsin Linus Ölundille mätkäistiin kolmen ottelun pelikielto erotuomarin telomisesta.

– Uskon ja toivon, että he näkevät, ettei siinä ollut tarkoituksellisuutta. Se oli valitettavaa. Olisi helvetin tylsää saa pelikieltoa, mutta en usko, että niin käy, Abols kommentoi Expressenin mukaan.

– En ole vielä nähnyt häntä, mutta jos näen, haluan pyytää anteeksi, koska se ei ollut tahallista.

Björk tuli Suomessa tunnetuksi vuoden 2015 MM-kisoista, joissa hän antoi Leo Komaroville ristiriitaisen ulosajon polvitaklauksesta Venäjän Jevgeni Medvedeviin.

Rögle voitti toisen välierän vierasjäällä 4–2 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0. Toisessa välieräparissa Skellefteå voitti ensimmäisen kohtaamisen maalein 5–2.

Lue myös:

    Uusimmat