Rujo niitti suututti pahasti Ruotsin kiekkofinaaleissa, tuomarit levittivät kätensä – vastustaja kiehui: "Hyppytaklaus kyynärpäällä suoraan kasvoihin"

Tämä taklaus puhutti SHL-finaalissa – Färjestadin Lennström selvisi kyynärpääniitistä ilman rangaistusta 0:35

Luulaja siirtyi tiistaina Ruotsin kiekkoliigan finaaleissa Färjestadia vastaan otteluvoitoissa 2–1-johtoon, kun se voitti sarjan kolmannen ottelun jatkoajan jälkeen 5–4. Toisen erän loppuvaiheessa kuohahti.

Toista erää oli pelaamatta alle neljä minuuttia, kun Färjestadin Theodor Lennström taklasi Luulajan Radek Muzikia pahannäköisesti. Tuomarit eivät kuitenkaan nähneet tilanteessa rangaistuksen arvoista rikettä. Tämä suututti Luulaja-leirin ottelun jälkeen.

– On erittäin mielenkiintoista nähdä, viedäänkö tänään nähty taklaus eteenpäin tutkittavaksi. Lennström taklasi suoraan kyynärpäällä Muzikia päähän. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu, Luulajan apuvalmentaja Henrik Stridh sanoi ottelun jälkeen Aftonbladetin mukaan.

– Hyppytaklaus kyynärpäällä suoraan kasvoihin, Stridh tiivisti.

Lennström puolustautui kertomalla tavoitelleensa vain kiekkoa.

– Menin kiekolle ensimmäisenä, näin hänet silmäkulmasta ja yritin vain suojata itseäni.

Tapausta ei viety sarjan kurinpidon käsittelyyn keskiviikkoaamuna kello kahdeksaan mennessä, joten SHL:n käytäntöjen mukaan lisätoimenpiteitä ei ole odotettavissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoerässä, kun Sami Lepistö alusti Einar Emanuelssonin voittomaalin.

Katso Lennströmin kuohuttanut taklaus artikkelin yläosan videolta. Alapuolella Sami Lepistön esityö ratkaisevaan jatkoaikamaaliin.

Sami Lepistö syötti ratkaisumaalin – Einar Emanuelssonista Luulajan jatkoeräsankari SHL-finaalissa 1:24