Pekka Haavisto muistelee pelottavaa tilannetta, jolloin joutui pakenemaan henkensä edestä: "Juostiin kovaa"

Pekka Haavisto kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa joutuneensa urallaan pelottaviin tilanteisiin.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee kauden viimeisessä jaksossa ulkoministeri Pekka Haaviston veneellä, joka on kansanedustajalle tärkeä. Kaksikko suuntaa yhdessä veneellä saareen, jossa vietetään yksi syksyinen yö. 

Retken aikana Haavisto kertoo uransa vaiheista. Ennen uraansa ulkoministerinä Haavisto teki kansainvälistä työtä muun muassa YK:n tehtävissä. Veitola kysyy, milloin Haavisto on työtä tehdessään kokenut turvattomuutta. Haaviston mukaan vaarallisin paikka, missä hän on ollut, oli Irak diktaattori Saddam Husseinin kukistumisen jälkeen. 

– Ollaan oltu sellaisissa tilanteissa, missä on ollut lähellä autopommeja ja missä meidät lopulta evakuoitiin eteläisen Irakin, Basran kautta Kuawitiin. Se on ehkä sellaisissa tilanteissa, ne eivät olleet mitenkään suunniteltuja, mutta tilanteet kehittyivät sitten sotilaallisesti niin hankaliksi, että oli pakko lähteä, Haavisto kertoo. 

Veitola jatkaa keskustelua kylmäävällä kysymyksellä. 

– Ehditkö sä miettiä siellä, että mä kuolen tänne?

Haavisto vastaa Veitolan kysymykseen toteamalla, ettei varsinaisesti osaa ajatella asiaa, mutta kertoo tilanteesta, jolloin hän joutui pakenemaan henkensä edestä. 

– Juostiin kovaa, Haavisto muistelee. 

Millainen tilanne oli kyseessä? Katso yllä olevalta videolta.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin kello 21. Jaksot ilmestyvät viikon ennakkoon mtv-palveluun.

Lue myös:

    Uusimmat