Pekka Haavisto joutui lapsena isänsä kanssa järkyttävään onnettomuuteen: "Ryömin ovesta ulos ja näen, että joku ruskea mytty makaa tiellä"

Pekka Haavisto joutui isänsä kanssa vakavaan auto-onnettomuuteen ollessaan 7-vuotias.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee kauden viimeisessä jaksossa ulkoministeri Pekka Haaviston veneellä, joka on kansanedustajalle tärkeä. Kaksikko suuntaa yhdessä veneellä saareen, jossa vietetään yksi syksyinen yö. 

Retken aikana Haavisto kertoo Veitolalle järkyttävästä tapauksesta, joka tapahtui hänen ollessaan 7-vuotias. Haavisto joutui tuolloin vakavaan auto-onnettomuuteen isänsä kanssa. 

– Se oli risteyskolari, meidän auto pyöri pellolle niin, että mä jäin sinne autoon ja faija putosi sinne maantielle. Sitten mä ryömin sieltä ovesta ulos ja näen, että joku ruskea mytty makaa tiellä, ja siinä on ihmisiä ympätillä. Sitten tajuan, että se ruskea mytty on faijan takki, Haavisto muistelee. 

– Sitten tajuan, että multa valuu verta päästä ja faija on tuolla, että täytyy lähteä kertomaan äidille, että me ollaan ajettu kolari. Niin lähdin juoksemaan sieltä kolariautosta parin kilsan päähän meidän mökille. 

Haavisto kertoo ihmetelleensä myöhemmin, ettei kukaan paikalla olleista tullut katsomaan autossa ollutta loukkaantunutta lasta, vaan kaikki olivat keskittyneet tiellä makaavaan mieheen. Veitola kuuntelee tarinaa järkyttyneenä. 

Haaviston isä joutui pitkäksi aikaa sairaalaan, jossa hän makasi tiedottomana. Lopulta kansanedustajan isä kuitenkin toipui täysin. 

Veitola tiedustelee Haavistolta, että onko lasten auttaminen hänelle sen takia niin tärkeää, kun häntä itseään ei autettu lapsena. 

– Niin voihan se olla. Mutta kaikista tärkeintä oli se, että pääsi kertomaan äidille, että jotain on tapahtunut. Aikuiset pääsee reagoimaan tilanteeseen. 

Yllä olevalla videolla Pekka Haavisto kertoo hetkestä, jolloin joutui pakenemaan henkensä edestä.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin kello 21. Jaksot ilmestyvät viikon ennakkoon mtv-palveluun.

Lue myös:

    Uusimmat