Mainos

Peking pistää ravintolat ruotuun isojen sakkojen uhalla

Pekingissä useiden ravintoloiden hygienia on erittäin huono - kaupunkilaiset ovat tämän tienneet jo kauan, mutta vasta olympialaisten tulo saa kaupunginisät paiskimaan töitä tilanteen eteen.

Pekingissä ravintolat joutuvat tiukkaan syyniin ensi vuoden olympialaisten alla. Kaupunki haluaa näin varmistaa, etteivät urheilijat tai kisaturistit saa vatsanpuruja suurkaupungin lukuisista ravitsemusliikkeistä.

Kaupungin hallinto käsittelee lakiehdotusta, jonka mukaan ravintoloille voidaan mätkäistä 500 000 juanin (noin 48 000 euron) sakko tai niiden toimilupa perua, jos ne käyttävät raaka-aineita, jotka eivät täytä viranomaisten vaatimuksia.

Tutkimuksissaan Pekingin viranomaiset tosin havaitsivat, että monet ravintolat toimivat kaupungissa tällä hetkelläkin ilman mitään lupia. Luvattomissa ravintoloissa erityisesti hygienian taso on usein hyvin heikko.

Vaikka tavalliset kiinalaiset ovat kärsineet paikallisten pöperöiden aiheuttamista terveysongelmista vuosia, vasta ensi vuonna järjestettävät olympialaiset ovat saaneet kaupunginisät paiskimaan ylitöitä tilanteen parantamiseksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.