Mainos

"Pedofiilinmetsästäjä" tyytymätön tuomioon - valitus hovioikeuteen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi tänään pedofiilien ilmiantajana toimineen miehen tuntuvaan sakkorangaistukseen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Mies julkaisi ylläpitämällään Facebook-sivustolla törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen kuvan. Lisäksi hän linkitti kuvan uutiseen, jossa kerrottiin miehen hieman yli kahden vuoden ehdottomasta tuomiosta.

Oikeuden langettama sakkorangaistus kohosi lähes 2000 euroon. Lisäksi syytetty määrättiin korvaamaan oikeudenkäyntikulut ja asianomistajalle korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Kuvien julkistamisesta tuomittu mies pettyi sakkorangaistukseen, kertoo puolustuksen avustava lakimies.

– Tuomiossa oli ongelmallista se, että kaipaisimme käräjäoikeudelta paremmin perusteltua tuomiota. Rangaistus oli sinänsä oikeuskäytännön mukainen, mutta se miten siihen päädyttiin, jäi meille vähän epäselväksi, kertoo puolustuksen avustava lakimies Markus Talvio.

Talvion mukaan tuomiossa on kyse poikkeuksellisesta ennakkotapauksesta.

– Päämieheni ihmettelikin aiheellisesti, miksi media saa julkaista kuvia jopa rikoksesta epäillyistä, mutta hän ei saa vastaavaa tehdä. Tämä on ongelma ja yleisten käytäntöjen kanssa ristiriidassa.

– Jos käräjäoikeus antaa tapauksesta tällaisen tuomion, niin olisin jatkossa hyvin varovainen julkaisemasta netissä kenenkään rikoksen tekijän tai epäillyn kuvaa ilman hänen suostumustaa, lakimies Markus Talvio sanoo.

Puolustus on päättänyt valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

– Käräjäoikeuden tuomiosta ei saatu ohjetta siihen, miksi näin ei olisi voinut toimia. Täytyy uskoa ja toivoa, että hovioikeus perustelisi tuomiota tarkemmin, puolustuksen avustava lakimies Markus Talvio sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.