Mainos

Pavun siemenet katosivat postissa - Avasiko joku Itellassa kirjeen?

Kotipuutarhurin kirjekuoressa lähettämät pavun siemenet katosivat hämärästi postissa. Perille tuli yhdestä sivusta vähän nirhautunut kuori, ilman papuja.

Kirjekuori postitettiin Pohjanmaalta Jyväskylään toiselle innokkaalle kotipuutarhurille. Sisällä oli pitkäksi kasvavia salkopavun siemeniä, joita ei saa kaikista puutarhamyymälöistä.

Kuori tuli kyllä perille, mutta pieniä pillereitä muistuttavat pavun siemenet eivät koskaan. Kuori oli nirhautunut vähän yhdestä sivusta, mutta oli muuten aivan ehjä ja sileä. Vastaanottaja alkoi epäillä, että joku postissa oli varastanut pavun siemenet luultuaan niitä lääkkeiksi tai huumeiksi.

– Me postissa emme saa avata kirjeitä, vaikka epäilisimme pommia. Paikalle kutsutaan poliisin tai tullin koirat, jotka haistelevat lähetyksen. Jos viranomaiset avaavat lähetyksen, siitä on maininta kirjeessä, tai vastaanottajaan ollaan yhteydessä, Itellan postinkäsittelystä vastaava aluepäällikkö Jukka Sauramäki sanoo.

Mutta onko joku Itellassa voinut avata lähetyksen huolimatta kirjesalaisuudesta?

– Meillä on tuhansia ihmisiä töissä, joten takuuseen en voi kaikista mennä, mutta me emme saa avata postia. Mutta kyllä meidänkin työntekijöitä on jäänyt kiinni.

Seinäjoelta Jyväskylään mennyt kirje on todennäköisesti kulkenut käsilajittelun kautta. 

– Lajittelukoneessa kulkee tuhansia kirjeitä minuutissa ja siellä voi syntyä tuon kaltainen vaurio, varsinkin kun pavut ulontavat kirjekuorta. Viimeistään jakajan pitäisi ilmoittaa vastaanottajalle vauriosta lähetyksessä, jos hän sellaisen huomaa, Sauramäki kertoo.

Hän neuvookin lähettämään vastaavanlaiset tuotteet joko topatussa kirjekuoressa tai DVD-kotelon kaltaisessa paketissa.

– Jos asiakas haluaa, otamme kirjekuoren vastaan ja tutkimme asian. Minua asia kiinnostaa kyllä jo turvallisuustilanteenkin takia, Itellan aluepäällikkö Jukka Sauramäki toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.