Mainos

Eero Markkasen tulevaisuuden suunnitelmat auki – ”En ole vielä katsonut mitä teen ensi kaudella”

6:22

Vastikään Ruotsin pääsarjaan Dalkurdiin siirtynyt Huuhkaja-hyökkääjä Eero Markkanen valmistautuu tuleviin maaotteluihin tyynenä. Elokuussa takaisin Allsvenskaniin siirtyneen Markkasen tulevaisuus on uudesta sopimuksestaan huolimatta kysymysmerkki.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin mietteitä Viro-ottelun alla tiistaisessa Tulosruudussa.

27-vuotias Markkanen luonnehtii suurimmaksi syyksi Dalkurdiin siirtymiselle säännöllisen peliajan löytämisen. Jyväskyläläinen kertoo aikansa uppsalalaisjoukkueessa alkaneen positiivisesti. Seura taistelee kovasti putoamista vastaan, mutta Markkasen uskoo seuransa säilymiseen pääsarjatasolla.

– Itse olen päässyt pelaamaan ja se on se tärkein syy miksi seuraan siirryin. Nyt meillä on ollut vähän vaikeuksia, kun ollaan hävitty kaksi viimeistä ottelua. Meillä on kolme pistettä karsijan paikalle ja viisi peliä jäljellä. Kyllä luulen, että saamme taisteltua voittoja, Markkanen täsmentää.

Dalkurd FF perustettiin vuonna 2004 ruotsalaiskurdilaisten toimesta Börlängessä. Uppsalaan kaksi vuotta sitten muuttanut seura on nostanut tasoaan vuosien varrella ja kova työ palkittiin, kun seura nousi kuluvalle kaudelle ensimmäistä kertaa Ruotsin pääsarjatasolle. Markkasen sopimus kattaa Dalkurdin kanssa kauden loppuun, mutta uskoo, että nykyinen seuransa voisi olla sopiva vaihtoehto myös tulevaisuudessa.

– Tällä hetkellä mulla on diili vain kauden loppuun. En ole katsonut vielä mitä teen ensi kaudella. En koskaan sano suoraan ei. Jos joukkue jatkaa Allsvenskanissa, niin miksi ei, Markkanen sanoo.

Myös maajoukkueessa Markkasen peliaika on jäänyt vähäiseksi, sillä Teemu Pukki ja Jasse Tuominen ovat kantaneet vastuuta Kansojen liigassa Huuhkajien hyökkäyksessä. Markkanen kuitenkin uskoo, että hänelle löytyy rooli myös maajoukkueessa.

– Teme ja Jasse pelasivat hyvin, mutta en olisi täällä, ellei Rive (Kanerva) näkisi minulle käyttöä, Markkanen kertoo.

Muutama vuosi sitten muun muassa Real Madridia edustanut Markkanen odottaa perjantaisesta Viro-ottelusta kovaa kamppailua ja on mielissään sankoin joukoin otteluun matkaavista suomalaiskannattajista. Tallinnassa pelattavaan otteluun odotetaan saapuvan lähes kolme tuhatta suomalaista jalkapallofania.

– Odotan, että tulee hyvä matsi ja tunnelma. Kolme tuhatta suomalaista on tulossa paikalle, niin matsi tuntuu varmaan melkein kuin kotiottelulta. Ollaan käyty läpi, miten pelattiin viimeksi Viroa vastaan ja mitä meillä on parannettavaa. Toivottavasti pystytään pelaamaan vähän parempi peli ja nappaamaan kolme pistettä, Markkanen summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.