Teemu Pukki lupaa Suomelle EM-kisapaikan, eikä halua puhua Norwichin haasteista: "Tässä joukkueessa ei ole tähtiä"

Perjantain historiallinen ottelu lähestyy - suosikkifutaaja Teemu Pukki tiedotustilaisuudessa 11:36
Teemu Pukki tapasi mediaa maanantaina Helsingin Kalastajatorpalla.

Suomen jalkapallomaajoukkueen suuri viikko on alkanut. Huuhkajat kohtaa perjantaina Töölössä Liechtensteinin, jonka voittamalla se etenee ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin. Teemu Pukki kohtasi mediaa ensimmäisen kerran otteluviikolla maanantaina.

Pukki tiedostaa perjantain vastustajan olevan puolustusvoittoinen joukkue, joka tulee kyttäämään vastahyökkäyksiä. Suomi voitti Liechtensteinin vieraskentällä kesäkuussa 2-0. 

– Siinä ottelussa kesti hetken ennen kuin saimme rikottua heidän puolustuksensa ennen ensimmäistä maalia. Luulisin, että tulossa on samantyylinen peli, Pukki sanoi lehdistötilaisuudessa medialle.

Hyökkääjä ei ole viime aikoina Valioliigassa osunut, mutta kaksi onnistumista Armeniaa vastaan ylentävät yhä hyökkääjän mieltä.

– Ei ole mitään apinaa selässä. Luottavainen fiilis, sillä edellisessä pelissä täällä tuli pari maalia. Pakko myöntää, että kyllä se (mahdollinen EM-kisapaikka) tuolla arjessakin on pari kertaa mieleen tullut, vaikka tietenkin täysi keskittyminen on ollut siellä (Valioliigassa). Välipäivinä olen miettinyt, että kohta on iso ottelu edessä, Pukki myöntää.

Norwichin haasteita Pukki sanoo haluavansa miettiä tarkemmin vasta maaotteluiden jälkeen.

– Mennyt kuukausi on ollut vaikea, emmekä ole saaneet tuloksia. Niitä asioita on kuitenkin turha miettiä nyt, vaan täysi keskittyminen on täällä. 

– Olen ennenkin sanonut, että isoin unelma jalkapalloilijana on se, että pääsisi Suomen kanssa pelaamaan arvokisoissa. Nyt se on lähellä, vaikka homma ei ole vielä hoidossa. Meillä on iso mahdollisuus, joten odotan innolla perjantain ottelua, Pukki valottaa.

Maalitykki kertoi myös ottaneensa osaa maanantaiaamuna julkaistuun Huuhkajat-aiheiseen kappaleeseen, johon Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Nikolai Alho oli esimerkiksi Pukin ja maalivahti Lukas Hradeckyn panosta pyytänyt.

– Totta kai halusin lähteä mukaan. Omasta mielestäni ihan mukava ja menevä biisi, josta toivottavasti tulee sellainen meidän oma biisi ja Huuhkajien fanitkin tykkäävät.

Pukki on jalkapallomaajoukkueen suurin tähti, mutta pelaaja itse ei nauti suuresta huomiosta.

– Eivät nämä (mediatapahtumat) minulle mitään ideaalitilanteita ole, hyvä hoitaa kerralla alta pois, Pukki nauraa.

– Ei ole kuulunut joukkueessa mitään kuittailua. Tässä joukkueessa ei ole tähtiä. Olemme kaikki samalla tasolla, ja tulokset tulevat yhteisen tekemisen kautta. Tällä meidän tavalla, jossa kaikki tekevät yhtä paljon duunia, tulee paras tulos, Pukki sanoo.

Pukki uskaltaa luvata perjantain ottelusta voiton.

– Olen luottavainen, että meidän jätkät ovat valmiita otteluun ja hoidamme homman. Voin luvata voiton - kerrankin. Joukkueemme taitotaso on sen verran korkea, että hoidamme homman, hyökkääjä lataa.

Lue myös:

    Uusimmat