Patrik Laineen sopimustilanne mietityttää NHL:ssä: ”Uskon, että se on tarkoituksellista”

2:23

Patrik Laineen ja NHL-seura Winnipeg Jetsin neuvottelut jatkosopimuksesta eivät ole alkaneet yhtä vilkkaina kuin suomalaiseen monesti verratulla Auston Matthewsilla, näkee NHL-asiantuntija Pierre LeBrun.

Laine aloitti kolmannen eli tulokassopimuksensa viimeisen kauden Jetsin paidassa, ja ennen ensi kesää osapuolten on päästävä sopimukseen seuraavista vuosista, jotka ovat tuomassa suomalaistähdelle tuntuvan palkankorotuksen.

Samaan aikaan, kun Auston Matthewsin sopimusneuvotteluista Toronto Maple Leafsin kanssa keskustellaan jääkiekon pääkaupungissa paljon, Laineen puolella on ollut hiljaisempaa.

LeBrun pohtii TSN:n sivuilla, koska Jetsin ja Laineen neuvottelut alkavat tosissaan.

– Se on mielenkiintoista. Olemme puhuneet paljon Matthewsista, mutta Laine varattiin NHL:ään heti hänen jälkeensä emmekä ole kuulleet niin paljon 20-vuotiaan suomalaisen tilanteesta, LeBrun kummastelee.

– Uskon, että se on tarkoituksellista, koska eivät Laine tai Jets halua tästä isoa puheenaihetta kauden ajaksi, mutta fakta on se, ettei Laine ole vielä allekirjoittanut jatkosopimusta.

Laineen leirillä ei ole kiire

Viime kaudella Laine pommitti NHL:ssä hurjat 44 maalia ja eteni joukkueineen aina läntisen konferenssin finaaleihin asti. Tällä kaudella sekä pelaajalta että joukkueelta odotetaan jälleen vahvaa kautta, mikä saattaa heijastua myös neuvottelutilanteeseen odottavana tunnelmana.

– Tämä johtuu osittain siitä, että Laineen leiri ja hänen neuvonantajansa uskovat, ettei kiirettä ole. Tämä on tärkeä vuosi Laineelle ja hänen joukkueelleen, LeBrun sanoo.

– He haluavat fokuksen olevan Jetsin yrityksessä voittaa Stanley Cup. Jään ulkopuoliset asiat saavat odottaa, koska tämä on jäällä erityinen vuosi.

– Se ei estä Winnipegiä tekemästä tarjousta ja ehkä pääsyä sopimukseen kauden aikana. Laineen leiri ei ole lainkaan katkaissut yhteyttä, ja välit ovat kunnossa, mutta hänen puoleltaan ei ole kiirettä, LeBrun taustoittaa.

Laine teki maalin NHL-kauden avausottelussaan, mutta on jäänyt kahdessa seuraavassa ilman. Winnipeg koki keskiviikon vastaisena yönä ensimmäisen tappionsa, kun Los Angeles Kings oli parempi maalein 2-1.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja