Winnipeg-luotsilla jo tarkat suunnitelmat Patrik Laineen varalle – "Se on hänen lähtöpisteensä"

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice tapasi Patrik Laineen kesäkauden aikana ja on laatinut oman suunnitelmansa suomalaishyökkääjän varalle.

Patrik Laine ja Winnipeg eivät vielä ole päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksen eri ehdoista, joten Winnipeg aloitti perjantaina harjoitusleirinsä ilman suomalaistähteä. Syystäkin Laineen sopimusasiat olivat tapetilla joukkueen keskuudessa.

Päävalmentaja Maurice ei ottanut kantaa itse sopimusneuvotteluihin, mutta paljasti vierailleensa Laineen luona kesäkauden aikana seuraamassa suomalaisen harjoittelua. Mauricella on jo selkeät ajatukset Laineen ensi kauden roolista.

– Keskustelumme pääpointtina oli kehitys. Minusta tuntui, että viime kauden viimeisen kuuden viikon aikana hän otti todella hyviä harppauksia tullakseen eliittitason voimahyökkääjäksi, jotain muutakin sen laukauksen takana. Haluamme todella, että se on hänen lähtöpisteensä tällä kaudella, Maurice kommentoi NHL:n sivuilla.

Visiittinsä ohella Maurice ehti myös keskustella Laineen kanssa monenlaisista asioista, mutta sopimusneuvotteluihin ei kaksikon keskusteluissa puututtu.

– En ole koskaan keskustellut rahasta tai sopimustilanteesta pelaajan kanssa. Aina, kun tapaan tai puhun pelaajan kanssa puhelimessa, sanon sen ensimmäiseksi ääneen. Haluan pysyä erossa siitä, koska minulla ei ole siihen kontrollia, Maurice kertoo.

– Puhuimme jääkiekosta, elämästä ja opin tuntemaan häntä hieman paremmin. Ei tullut ikinä edes ilmi, että hän ei nauttisi olla ja pelata täällä Winnipegissä. 

Lue myös:

    Uusimmat