Patrik Laineen NHL-valmentaja siirtää jo tavoitettaan sopimuksen syntymiselle – nähdäänkö suomalaistähteä lainkaan Winnipegin leirillä?

Patrik Laineen pitkittyneet sopimusneuvottelut ovat saaneet Winnipeg Jetsin päävalmentajan Paul Mauricea toivomaan, että pelaaja on joukkueen käytettävissä edes silloin, kun NHL-kausi lokakuussa alkaa.

Laine on yksi monesta nuoresta NHL-pelaajasta, jolla ei edelleenkään ole nimeä paperissa alkavalle kiekkokaudella. Jetsissa sama tilanne on myös Kyle Connorilla, ja muualla Colorado odottelee yhä Mikko Rantasen ja Toronto Mitch Marnerin päätöstä.

NHL-seurojen harjoitusleirit alkavat jo 11. syyskuuta, mutta sarjakauden alkuun on sentään vielä reilu kuukausi. Jets-valmentaja Paul Maurice kuitenkin myöntää, että tilanne alkaa jo kuumottaa seuran päässä.

– Paine tulee molemmille osapuolille aika lailla samaan aikaan. Mitä lähemmäs kauden alkua mennään, sitä enemmän painetta tulee joukkueelle ja pelaajalle saada sopimus allekirjoitettua, Maurice kommentoi NHL.comille.

– Näemme, miten se kasautuu ja toivomme (sopimuksia) siihen mennessä, kun kiekko putoaa jäähän. Haluat kaikki totta kai kaikki mukaan harjoitusleirille, mutta toivot todella, että kaikki on valmista kauden alkuun mennessä, Maurice muotoilee.

Winnipegilla vasta reilun kolmen ketjun verran hyökkääjiä

Tilanteesta huolimatta Jets ei ole Mauricen mukaan sen kummemmassa asemassa kuin mikään muukaan NHL-seura, jolla on tekemättä sopimus omien rajoitettujen vapaiden pelaajiensa kanssa. Winnipegillä on sopimus vasta vasta kymmenen hyökkääjää sopimuksissa.

– Olemme kaikki samassa veneessä emmekä ole sen huolestuneempia kuin muutkaan. Jos kaverisi olisivat viimeiset kaksi jäljellä olevaa ilman sopimusta, olisit huolestuneempi, koska silloin muut sopimukset olisivat jo asettaneet riman, Maurice viittaa NHL:n kokonaistilanteeseen.

– Kaikki haluavat nämä sopimukset tehdyiksi, mutta tiesimme kaikki, että tämä menee myöhäiseen. Uskon, että kunhan yksi tai kaksi saadaan valmiiksi, kaikki alkavat järjestyä.

Yksi syy tämän kesän sopimusneuvotteluiden pitkittymiseen on äkillisesti muuttuneessa palkkakaton tilanteessa. MTV Urheilun tietojen mukaan palkkakaton nousu jäi noin kaksi miljoonaa dollaria vajaaksi siitä, mitä seurat alun perin odottivat. Tämän vuoksi seurat ovat joutuneet laskemaan myös rivimiesten sopimussummat uusiksi.

Lue myös:

    Uusimmat