Auston Matthews otti kantaa NHL:n kuumimpaan sopimussoppaan

Auston Matthews ei toivo näkevänsä toista pitkään venyvää sopimussaagaa NHL-seura Toronto Maple Leafsissa. 

Torontossa väännettiin kättä urakalla vuosi sitten, kun Maple Leafsin ja ruotsalaistähti William Nylanderin neuvottelut ratkesivat vasta juuri ennen määräaikaa joulukuun alussa. 

Nyt ilmassa on uhka vastaavasta tilanteesta, sillä pisterohmu Mitchell Marner on edelleen ilman sopimusta. Matthews kommentoi hyvän joukkuetoverinsa tilannetta NHL:n verkkosivuilla

– "Willie" ei nauttinut noista kolmesta kuukaudesta joukkueen ulkopuolella. En usko, että kukaan haluaa pitkittää tätä, Matthews totesi Marnerista palaten viime kauden tunnelmiin. 

– Haluaisimme tietysti hänen allekirjoittavan sopimuksen mahdollisimman nopeasti. Hän on iso osa joukkuettamme, ja kun kausi alkaa, haluamme nähdä hänet mukana.  

Marnerin on uutisoitu tavoittelevan noin 11 miljoonan dollarin vuosiansioita, jotka ovat Matthewsin ja toisen Toronto-tähden John Tavaresin palkkioiden luokkaa. Maple Leafsilla on tulossa palkkakatto vastaan, joten Marnerin tilanne on kinkkinen.  

Matthewsin ikätoveri Marner, 22, mätti viime kaudella 82 ottelussa 94 tehopinnaa. Matthews on keskustellut toverinsa kanssa kesällä, mutta ei ole häirinnyt Marneria sopimusasioilla. 

– Annan hänen hoitaa omat hommansa, ne eivät kuulu minulle. 

– Kaikkea voi kuitenkin sattua. Toivon, että se (sopimus) onnistuu, Matthews summaa. 

NHL-kausi käynnistyy 2. lokakuuta. 

Sergei Bobrovski kertoo tunnelmistaan tulevan NHL-kauden alla Vierunmäellä 6:55
NHL-huippuvahti Sergei Bobrovski harjoitteli kesällä Vierumäellä – suomalaisvalmentajat NHL:n eliittimaalivahdin taustalla.

Lue myös:

    Uusimmat