Patrik Laineen NHL-seurassa kuhisee – päävalmentajalta enemmän kuin vihjaileva hankintakommentti

Jääkiekkoliiga NHL:ssä siirtomarkkinat käyvät kuumina helmikuussa eteen tulevan takarajan alla. Yksi mielenkiinto kohdistuu suomalaistähden Patrik Laineen edustamaan Winnipeg Jetsiin.

Jets on taistellut ja taistelee pudotuspeleihin pääsystä, vaikka se koki isoja muutoksia viime kesänä. Jetsin puolustus meni lähes kokonaan uusiksi useiden liikkeiden ja menetysten myötä.

Alkusyksystä Jetsin kokoonpanossa nähtiin muun muassa 18-vuotias suomalaislupaus Ville Heinola, joka lähetettiin kuitenkin takaisin SM-liigaan.

Jetsin tilanne on ollut tapetilla koko kauden ajan. Seuran on huhuttu kyttäävän lisävahvistuksia, erityisesti puolustukseen.

Kuhina Jetsin yllä ei aikanaan laantunut seuran päävalmentajan Paul Mauricen kannanoton myötä.

– En oikein usko siihen, että meidän pitäisi odotella siirtorajan viimeiseen päivään asti ennen kuin teemme päätöksiä. Joukkueen runko on kunnossa ja nuoret pelaajat menevät eteenpäin. Jos markkinoilla on jotain, mikä auttaa meitä välittömästi, niin olen täysillä siinä mukana, Maurice sanoi Winnipeg Sunin mukaan.

Jets on tehnyt aiemmin isojakin liikkeitä siirtorajan kynnyksellä. Viime kaudella se hankki jenkkisentterin Kevin Hayesin New York Rangerista kaupassa, jossa se pulitti Rangersille ykköskierroksen varausoikeuden ja hyökkääjän Brendan Lemieuxin.

Hayes kuitenkin jätti Jetsin kauden jälkeen. Nyt hän edustaa Philadelphia Flyersia.

Päävalmentaja Mauricen mukaan Jets kyttää mieluimmin ”pitkäaikaisia” ratkaisuja.

– En tiedä, että kannattaako meidän maksaa kovaa hintaa jostain sellaisesta pelaajasta, joka vain käy täällä. Jos saamme sellaisen kaverin, joka tulee tänne ja pelaa pidempään kuin vain loppukauden – ehkä se voisi käydä järkeen, Maurice pohti.

NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu 24. helmikuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat