Lähde: Patrik Laineen siirtohuhuihin roimasti lisää tuulta – tämän takia Winnipeg on kauppaamassa suomalaistähden

3:06
Videolla juttua juuri päättyneistä NHL-finaaleista.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä suomalainen maalitykki Patrik Laine saattaa hyvinkin vaihtaa maisemaa syksyn aikana. Laineen siirtohuhut sen kuin vahvistuivat, kun NHL-luottotoimittaja Elliotte Friedman avasi siirtokuvion taustoja.

22-vuotias Laine on edustanut Jetsiä neljän kauden ajan. Nyt hän saattaa päätyä uuteen osoitteeseen, useasta syystä.

Raporttien mukaan Jets yrittää paikata kokoonpanonsa pahoja puutteita vaihtokauppojen avulla. Jetsin tarpeet kohdistuvat erityisesti puolustuspäähän ja keskushyökkääjäosastolle. 

Sen sijaan laitahyökkääjäosastolla Jetsillä on ylitarjontaa. Tämä saattaa johtaa siihen, että seura kauppaa Laineen muualle.

– Kun tullaan Patrik Laineeseen, kuulostaa siltä, että hän ja Jets yrittävät ratkoa asian ennen kuin siitä tulee aidosti ongelma. Winnipegillä on pitkät sopimukset Kyle Connorin, Nikolaj Ehlersin, Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa. En usko, että Jets haluaa kaupata Ehlersin pois, vaikka hän on ollut huhuissa, Friedman käy läpi, jatkaen:

– Laineen seuraava sopimus on massiivinen. Samaan aikaan Laine haluaa varmistaa, että hän saa pelata Scheifelen kanssa. Jets ei ole valmis siihen. Uskomukseni on se, että Jets haluaa hoitaa asian kuntoon ennen kuin heidän täytyy neuvotella uudelleen Laineen kanssa.

Friedman viittaa Jetsin palkkakattohaasteisiin, joihin seura voi hyvinkin ajautua, mikäli se yrittää mahduttaa suomalaishyökkääjän uuden sopimuksen sen alle.

Laineen nykyinen sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen. 

Friedman listasi muutamia potentiaalisia kohteita Laineelle.

– Columbus hamuaa isoa liikettä, mutta onnistuuko se? Sama juttu Carolinan kanssa. Kaksi joukkuetta, jotka voisivat olla valmiita liikkeeseen: Los Angeles ja Philadelphia. En vain ole varma, että pystyvätkö he siihen. Miettisin myös Islandersia. Laine voisi olla hyvinkin liike, minkä Lou Lamoriello (Islandersin GM) haluaisi tehdä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja