Patrik Laineen NHL-kausi alkaa suuren epävarmuuden keskellä – asiantuntija seurannut Jarmo Kekäläisen liikkeitä siirtohuhussa

17:08
Patrik Laine on yksi NHL-kauden mielenkiintoisimmista seurattavista. MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo lähtökohdat uuteen kauteen.

NHL-kiekkoilija Patrik Laine aloittaa uuden kauden Winnipeg Jetsin pelaajana, mutta siirtohuhut ovat samaan aikaan viemässä häntä esimerkiksi Columbus Blue Jacketsiin.

Viidettä kauttaan Jetsissä starttaava Laine saapui normaaliin tapaan joukkueen harjoitusleirille, vaikka spekulaatiot hänen kauppaamisestaan muualle pyörivät kovilla tehoilla. Laine itse kommentoi tilannetta niukasti.

Juuri ennen kauden alkua muun muassa The Athletic -lehti on uutisoinut Jarmo Kekäläisen manageroiman Columbus Blue Jacketsin ottaneen Laineen suurennuslasin alle.

Kekäläisellä on riveissään samana kesänä 2016 Laineen jälkeen kolmantena pelaajana NHL:ään varaamansa Pierre-Luc Dupois, joka on tiettävästi pyytänyt siirtoa muualle.

Hyvin perillä NHL:n siirtomarkkinoista oleva TSN:n toimittaja Darren Dreger päivitti Laineen tilanteen päivää ennen kauden alkua keskusteltuaan.

– Sen suhteen on suhteellisen hiljaista. Kaikki katseet ovat Patrik Laineessa, mutta hän on niin iso osa Winnipeg Jetsiä, että jos (Jetsin GM) Kevin Cheveldayoff päättäisi kaupata hänet kesken kauden, sen pitäisi olla täydellisesti sopiva siirto, Dreger kommentoi.

– On ollut jotain spekulaatiota, johon on yhdistetty Pierre-Luc Dupois ja Columbus Blue Jackets. Siinä olisi paljon järkeä, mutta lähellä mitään sellaista ei olla, toimittaja lisää.

Winnipegillä on kauden alkaessa toinenkin neuvoteltava kysymys. Hyökkääjä Jack Roslovic ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta. 23-vuotiaan hyökkääjän oikeudet ovat edelleen Jetsilla, joten hänen täytyy keskustella asiasta seuransa kanssa.

– Jack Roslovicilla ei ole voimassa olevaa sopimusta eikä hän ole mukana harjoitusleirillä. Ei ole mitään syytä olettaa, että hän palaisi Winnipeg Jetsiin kovinkaan pian. Cheveldayoff on ollut yhteydessä Roslovicin leiriin, mutta hän on valmis olemaan maltillinen, Dreger päivittää.

Winnipeg avaa kautensa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Calgary Flamesia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja