Laine kasvatti pistetiliä, Puljujärvi NHL:n koronalistalle – hallitseva Stanley Cup -voittaja voimaton Barkovin Floridan edessä

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine sai syöttöpisteen joukkueensa neljännestä maalista Chicago Blackhawksia vastaan. Maalirikas ottelu päättyi Columbuksen 6–5-voittoon.

Chicagon maalilla uurasti Kevin Lankinen. Paine Lankisen päädyssä oli kova, sillä hän torjui maalimättäjäisissä 37 laukausta 43:sta. Vahtikollega Joonas Korpisalo torjui merkittävästi vähemmän. Hän pysäytti 21 kiekkoa maalia kohti tulleesta 26:sta.

Ensimmäinen erä päättyi Blue Jacketsin 1–0-johtoasemassa. Maalitykitys alkoi seuraavassa erässä, jossa nähtiin neljä osumaa.

Tasainen jännitysnäytelmä sai ratkaisun vasta viimeisillä minuuteilla. Vielä kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä tilanne oli tasan 5–5. Columbuksen Kevin Stenlund teki 6–5-ratkaisumaalin, kun peliä oli jäljellä päälle minuutti.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina paikallista aikaa

Barkov ja Luostarinen siivittivät Floridan voittoon

Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Eetu Luostarinen ovat päässeet pisteille. Florida vei Tampa Bay Lightningista 5–2-voiton.

Panthers siirtyi 1–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Luostarinen sai maalista syöttöpisteen.

Toisessa erässä joukkueet mätkivät yhteensä neljä maalia. Erän päätteeksi Panthers oli 4–1-johdossa. Barkov sai syöttöpisteen joukkueensa kolmannesta maalista.

Joukkueet tekivät vielä yhdet maalit viimeisessä erässä. Florida ja Tampa Bay kohtaavat seuraavan kerran lauantaina paikallista aikaa.

Puljujärvi koronalistalla

Edmonton Oilersissa pelaava Jesse Puljujärvi on sivussa NHL:n koronavirusprotokollan takia, kirjoittaa Edmonton Journal. Koronavirukseen liittyvät poissaolot voivat johtua monesta syystä. Niitä voivat olla esimerkiksi positiivinen koronatesti tai lähikontakti taudin saaneen kanssa.

Oilers voitti Montreal Canadiensin 3–0. Oilersin maalivahti Mikko Koskinen oli ottelun sivussa.