Patrik Laine teki tempun, johon on viimeksi pystytty 1980-luvulla – suomalaishistoria meni uusiksi

Winnipeg Jetsin Patrik Laine ampui kauden 30. NHL-maalinsa ja teki samalla tempun, johon on aiemmin pystynyt vain kolme pelaajaa. Dallas Stars nappasi ottelusta 5–2-voiton.

Laine iski Winnipegin 2–4-kavennusmaalin kolmannessa erässä ylivoimalla. Suomalainen päivysti vasemman b-pisteen kaarella ja antoi tulta Jacob Trouban syötöstä.

Laineesta, 20, tuli NHL-historian neljäs pelaaja, joka on rikkonut kolmella eri kaudella 30 runkosarjamaalin rajapyykin ennen 21. ikävuotta.

Temppuun oli aiemmin yltänyt kolme pelaajaa vuosikymmeniä sitten: Wayne Gretzky Edmonton Oilersissa (1979–82), Dale Hawerchuk alkuperäisessä Winnipeg Jetsissä (1981–84) ja Jimmy Carson Los Angeles Kingsissä ja Oilersissa (1986–89).

Suomalaisista nyt neljä eri pelaajaa on rikkonut kauden aikana 30 maalin rajapyykin – ensimmäistä kertaa historiassa. Ennen Lainetta 30 osumaa olivat tällä kaudella saaneet kasaan maanmiehistä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho.

Aiemmin oli nähty viisi kautta, jolloin kolme eri suomalaispelaajaa oli tehnyt vähintään 30 maalia, viimeksi 2005–06.

Yön ottelussa syntynyt maali oli Laineelle koko NHL-uran 110:s runkosarjassa.

Lindellkin osui

Myös Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell osui ottelussa maalipuiden väliin tehtyään koko ottelun avausosuman. Blake Comeau kimmotti kiekon hyökkäysalueella laitaan ja Lindell napautti laidasta kimmonneen pelivälineen suoraan häkkiin (video NHL:n verkkosivuilla). Osuma oli Lindellille kauden 10:s. 

Dallasin Miro Heiskanen puolestaan syötti komeiden harhautustensa jälkeen Tyler Seguinin viimeistelemän 4–0-maalin.

Lue myös:

    Uusimmat