Leijoniin toivottu NHL:n suomalaiskomeetta ratkaisi jatkoajalla – Sebastian Aho ylsi ennätykseensä

NHL-komeetta Matias Maccellilta kylmänviileä ratkaisu jatkoajalla 0:50
Katso: NHL-komeetta Matias Maccellilta kylmänviileä ratkaisu jatkoajalla

NHL:ssä nähtiin komea suomalaissuoritus, kun Matias Maccelli ratkaisi voiton Arizona Coyotesille jatkoajalla. 3–2-osuma kaatoi selvänä suosikkina kotiotteluunsa lähteneen Edmonton Oilersin.

Maccelli sai hyökkäysalueella Michael Kesselringiltä syötön, luisteli aloitusympyrään, haastoi kahta Oilers-puolustajaa ja täräytti tarkan kudin yläkulmaan. Jatkoaikamaali oli Maccellille ensimmäinen NHL:ssä.

Katso Maccellin komea osuma artikkelin yllä olevalta videolta!

Maalinsa ohella Maccelli kirjasi syöttöpisteen ottelun avausmaaliin.

Maccellia on kaavailtu monessa ennakkospekulaatiossa yhdeksi kevään MM-kisoihin ja Leijoniin saapuvista NHL-vahvistuksista, sillä Coyotesin ei pelaa pudotuspeleissä, ja turkulaistaiturin sopimus jatkuu kuluvan kauden jälkeen.

Maccelli on ollut viimeisen parin kauden aikana yksi virkistävimmistä suomalaisnuorista taalaliigassa. Juonikas laituri on nakuttanut tällä kaudella 80 runkosarjan ottelussa tehot 15+40=55.

Aho ylsi ennätykseensä

Carolina Hurricanes voitti St. Louis Bluesin maalein 5–2, kun Carolina vieraili Missourissa. Suomalaisista onnistui Sebastian Aho, joka oli syöttämässä Jaccob Slavinin Carolinalle viimeistelemää 3–2-osumaa.

Tämä tarkoitti sitä, että Aho ylsi yhden kauden syöttöpiste-ennätykseensä, kun tarjoilu oli tämän kauden 53:s. Viimeksi Aho teki NHL-urallaan yhtä monta maaliin johtanutta syöttöä kaudella 2018–2019.

Maaleja Aho on nakuttanut tällä kaudella 35, kun hänen ennätyksensä on 38 täysosumaa kaudelta 2019–2020.

Aiemman yhden kauden piste-ennätyksensä jo viidellä pisteellä ylittäneelle Aholle on kertynyt nyt yhteensä 88 tehopistettä.

Carolina on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa. Hurricanes on enää pisteen päässä Metropolitan-divisioonaa johtavasta New York Rangersista.

Lankinen avitti Zuckeria

Nashville Predators puolestaan kukisti vieraskentällä Chicago Blackhawksin maalein 5–1.

Illan suomalaisonnistuja oli Nashvillen maalivahti Kevin Lankinen, ei pelkästään veräjän vartijana, vaan myös syöttöpuuhissa. Lankinen kirjattiin toiseksi syöttäjäksi, kun Jason Zucker maalasi vierailijoille lukemat 4–0.

Lankinen torjui kolmen erän aikana kaikkiaan 25 kertaa. Hänen vastaparinsa Arvid Söderblom urakoi Chicagon päässä, kun Nashville pommitti ruotsalaisveskarin maalia 40 kertaa. Söderblom torjui 35 laukausta.

Forsberg hattutempulla seuraennätykseen

Ottelun sankariksi nousi NHL-uransa kymmenennen hattutempun tehnyt Nashvillen Filip Forsberg.

Samalla ruotsalaishyökkääjä teki Nashvillen yhden kauden maaliennätyksen, kerrotaan NHL:n nettisivuilla. Hän oli ennen ottelua sivunnut Matt Duchenen kaudella 2021–2022 tekemää 43 maalin ennätystä, mutta kohensi nyt ennätyslukemaa kolmella maalilla.

Nashville varmisti pudotuspelipaikkansa tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat