Mikko Rantanen lähellä omaa ennätystä – tavoittelee suomalaisittain harvinaista saavutusta NHL:ssä

Katso videolta Mikko Rantasen maalit.

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin Colorado Avalanchen kuuden peräkkäisen voittopelin sarja katkesi torstaina jääkiekon NHL:ssä, vaikka joukkueen suomalaistähdistä Mikko Rantanen teki kaksi maalia. Anaheim Ducks pehmitti isäntäjoukkueen maalein 5–3 Frank Vatranon hattutempun siivittämänä.

Seuraavaksi St. Louisin kohtaava Avalanche johti kahden erän jälkeen 3–2, mutta päästi Anaheimin päätöserässä kolmesti maalintekoon.

–  Pidin otteistamme kahdessa erässä, mutta joukkueen peliin tulee välillä joitakin piirteitä, joista pitää päästä eroon. Joskus huonot jaksot kestävät viisi minuuttia, joskus 10 minuuttia tai 15 minuuttia, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar arvioi NHL:lle.

Hattutemppukin lähellä

Rantanen teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän neljännellä minuutilla paluukiekosta. Toisessa erässä hän vei joukkueensa 3–1-johtoon ylivoimalla. Kahden maalin ilta nosti hänen kauden maalisaldonsa 34:ään. Hyökkääjän NHL-maaliennätys on lähellä, sillä viime kaudella Rantanen viimeisteli runkosarjassa 36 maalia.

Rantasella oli torstaina maalipaikka täydentää iltansa hattutempulla, mutta Anaheimin maalivahti John Gibson venyi torjuntaan. Rantanen on nyt maalin päässä 200 osumasta NHL:ssä.

Rantanen on torstain sarjakierroksen jälkeen liigan tämän kauden maalintekijätilastossa jaetulla kolmossijalla myös 34 osumaa viimeistelleen Buffalon Tage Thompsonin kanssa. Edellä ovat Edmontonin Connor McDavid 40 maalillaan ja Bostonin David Pastrnak 37 maalillaan.

NHL-kauden parhaalle maalintekijälle jaetaan Maurice ”Rocket” Richard Trophy, jonka on kertaalleen voittanut suomalainen. Teemu Selänne sai palkinnon ensimmäisenä vuonna, kun se jaettiin. Selänne viimeisteli kaudella 1998-1999 47 osumaa. Selänne oli myös maalipörssin jaettu ykkönen kahdesti ennen palkinnon mukaantuloa.

Rantanen on koonnut tällä kaudella tehot 34+26, joilla hän on pistepörssissä kymmenentenä.

Katso pääkuvan videolta Mikko Rantasen maalit.