Kuin Raipe Helminen! Mikael Granlund liekeissä – murskasi huiman rajapyykin

Minnesota Wildin Mikael Granlund iski kolme tehopistettä ja murskasi 200 syöttöpisteen NHL-urapyykin, kun Ottawa Senators kaatui runsasmaalisessa taistossa maalein 6–4.

Ylälaidan videolla juttua NHL-yön suomalaisonnistumisista.

Granlundin kaikki kolme pistettä syntyivät hänen syötöistään. Näyttävin oli tarjoilu Matt Dumban avauserässä iskemään 2–0-maaliin. Granlund passasi Dumban lapaan lätyn, jollaisia viljeli aikanaan Suomi-kiekon legenda Raimo Helminen. Dumban oli tilanteessa mukava virittää lyöntilaukauksensa kohdilleen, ja verkko heilui (video alla).

Granlund passasi myös Minnesotan seuraavan maalin jakamalla kiekon ylivoimalla hyökkäysalueen laidasta keskustaan. Eric Staal tälläsi pelivälineen suorasta syötöstä pömpeliin (video alla).

Granlund alusti myös joukkueensa voittomaalin, 5–4-osuman. Granlund nappasi hyökkäysalueella aloitusvoiton, säntäsi laitaan kiekon perään ja jakoi sen päätyä pitkin maalin taakse Jason Zuckerille. Zucker jatkoi kiekon maalille, josta Staal iski illan toisensa (video NHL:n verkkosivuilla).

Wild-kapteeni Mikko Koivu nappasi puolestaan syöttöpisteen Eric Fehrin tyhjiin iskemään ottelun viimeiseen maaliin. Koivun pisteputki on nyt viiden ottelun mittainen, ja hän on summannut sen aikana tehot 2+6. Koko kaudella Koivu on tehoillut pisteet 4+15=19.

Granlundilla on puolestaan kasassa 10+12=22 pistettä, tasan pinna per peli -keskiarvolla. Koko NHL-urallaan hän on nyt nakuttanut 420 runkosarjaotteluun 88+202=290 pistettä.

Granlund on NHL-historian 23:s suomalaispelaaja, joka on tehtaillut runkosarjassa vähintään 200 syöttöpistettä. Suomalaisista NHL:n aktiivipelaajista samaan ovat pystyneet aiemmin juuri Mikko Koivu ja New York Islandersia nykyään edustava Valtteri Filppula.

Lue myös:

    Uusimmat