Patrik Laine heitettiin täysin uuteen paikkaan NHL:ssä: "Olen superinnoissani tästä"

Patrik Laine istutettiin täysin uuteen rooliin Columbus Blue Jacketsin vieraillessa Las Vegasissa. 2–7-rökäletappiosta huolimatta kokeilulle on luvassa jatkoa.

Läpi uransa laitahyökkääjänä pelannut Patrik Laine oli uuden edessä viime yönä, kun Columbus vieraili Vegasissa. Suomalainen oli istutettu käytännössä ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan keskushyökkääjäksi.

Laine johti Vegasia vastaan Columbuksen ykkösnyrkkiä laidoillaan Johnny Gaudreau ja Kirill Martshenko. Ensikertalaisuudesta huolimatta Laine (0+2) oli syöttämässä joukkueensa molempia osumia ja oli Martshenkon (1+1) ohella ainoa ottelun tehotilastossa plussan puolelle jäänyt Columbus-pelaaja.

– Pidin siitä, Laine tuumaili sentteripestistään Bally’s Sportsin haastattelussa.

– On täysin eri maailma pelata keskushyökkääjänä, mutta pidin siitä. On paljon asioita, joita minun pitää parantaa, etenkin aloitukset, mutta uskon sen olevan vain taito, jonka voi oppia. Olen halukas oppimaan, mutta tämä olisi voinut henkilökohtaisella tasolla mennä paljon huonomminkin, Laine arvioi.

Laineen aloitustilasto oli karu: kolme voitettua aloitusta 17 hävittyä vastaan.

Columbuksen valmentaja Pascal Vincent antoi Laineelle puhtaat paperit sentteridebyytistä.

– Tuo oli hänen ensimmäinen kokeilunsa siinä. Mielestäni hän oli melko hyvä siihen nähden, ettei ole harjoitellut sen paikan pelaamista juurikaan. Hän oli mielestäni melko vastuullinen puolustuspäässä ja käytti keskialuetta vauhdintuottoon. Puolustuspäässä on tietenkin muutamia asioita, joita pitää hieman säätää, Vincent kommentoi Columbus Dispatchille.

Kokeilulle onkin luvassa jatkoa.

– Puhuimme jo siitä, että aiomme katsoa hieman videota maanantaina tai tiistaina ja käydä läpi näitä tilanteita ja pelinlukuja ja yritämme oppia, Laine kertoi.

– Emme välttämättä katso vain videota minusta, vaan ehkä myös muista huippusenttereistä tässä liigassa ja yritän oppia heiltä, mitä he tekevät tietyissä tilanteissa, aloituksissa ja muissa. Nämä ovat vaikeita aikoja, mutta olen superinnoissani tästä mahdollisuudesta. Olen valmis oppimaan uusia temppuja joka päivä.

Columbus voi tehdä pelipaikkakokeilujaan loppukaudesta suhteellisen paineettomassa tilassa. Joukkue viruu sarjataulukossa NHL:n pohjalla ja on kaukana pudotuspelispekulaatioista.

Lue myös:

    Uusimmat