New York Rangersin päävalmentaja pyysi Kaapo Kakon puheilleen – havahtui ikävään faktaan: "Näin ei enää tapahdu"

New York Rangersin päävalmentaja David Quinn kertoo pyytäneensä Kaapo Kakon juttusilleen huomattuaan antaneensa tälle liian vähän peliaikaa jääkiekon NHL:ssä.

Kakko, 19, jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella alle 10 minuutin jääajalle torstain ja perjantain välisenä yönä ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. 9 minuutin ja 55 sekunnin peliaika kiinnitti myös median huomiota Rangersin 3–2-jatkoaikavoittoon päättyneen taiston jälkeen.

– Kun peli päättyi, ajattelin itsekseni, että "en tiedä, olinko peluuttanut Kakko tarpeeksi". Katsoin liuskaa, ja en ollut. Minä kirjaimellisesti puhuin hänelle (lauantain aamujäillä) siitä. Sanoin: "Kuuntele, se ei ollut aikomukseni." Silloin tällöin näin voi tapahtua, päävalmentaja Quinn sanoi.

Kakko oli edellisissä kolmessa ottelussa pelannut kaikissa yli 15 minuuttia per ottelu.

"Miten peli virtasi"

Rangers varasi Kakon NHL:ään kesällä 2019 koko draftin toisena pelaajana. Suomalaishyökkääjä hyppäsi suurin odotuksin NHL:ään, mutta avauskausi 2019–20 ei ollut vielä lentoa. Kakon saldo 66 runkosarjaottelussa oli 10+13=23 tehopistettä.

Rangers haluaa kuitenkin kypsyttää superlupauksesta loistokasta NHL-pelaajaa antamalla vastuuta.

– Hän on pelannut meillä paljon – ja hän tulee pelaamaan meillä paljon. Kyse oli nyt vain siitä, miten peli virtasi.

Rangers joutui neljästi alivoimalle, mikä itsessään leikkasi Kakon, joka ei ole tottunut tappamaan jäähyjä, peliaikaa. Lisäksi Rangersilla oli kolme ylivoimaa, joiden aikana joukkueen ensimmäinen yv-viisikko sai yli viisi kuudesta minuutista.

Vastuu nousi

Rangersin kolmosketjussa pelaava Kakko sai enemmän jääaikaa jälleen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, jolloin Rangers kärsi Pittsburgh Penguinsille 4–5-jatkoaikatapion. Suomalainen oli ottelussa jäällä 13 minuuttia ja 27 sekuntia.

Quinn sanoi ennen tuota ottelua Kakon liikkuvan oikeaan suuntaan.

– En pitänyt siitä faktasta, että hän pelasi vain 10 minuuttia. Näin ei enää tapahdu uudestaan, ellei jotain dramaattista satu. Se ei ollut ollenkaan suunnitelmana.

Quinn kuitenkin korosti, ettei halua kenenkään ylireagoivan yhteen peliin.

– Jos näin tapahtuisi kahdessa tai kolmessa pelissä putkeen, sitten ymmärtäisin sen. Se vain tapahtui nyt sen myötä, miten peli kehittyi.

Kakolla on kauden kahdeksasta ottelustaan tehopisteet 2+0. Rangersilla on vyöllään kuusi tappiota ja vain kaksi voittoa.

Seuraava peli Rangersilla on tulevana yönä kotonaan Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat