Mainos

Patria valmistautuu helikopterihankkeeseen

Partia-konserni arvioi, että sillä on yhteispohjoismaisessa helikopterihankkeessa hyvät mahdollisuudet koptereiden ja niiden moottoreiden kokoonpanoon jo aiemmin solmittujen aiesopimusten johdosta. Kun lopulliset päähankintasopimukset on solmittu, saadaan lisävalaistusta niiden vaikutuksesta Partian sopimuksiin.

Partian tavoitteena on allekirjoittaa sopimuksensa mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun hankkeeseen osallistuvat maat ovat allekirjoittaneet omat hankintasopoimuksensa.

-Keskustelua jatketaan myös muista vastakauppapaketeista, kuten rakenteiden valmistuksesta sekä helikopterijärjestelmiin liittyvästä kehitys- ja testaustyöstä. Kokoonpanon osalta työllistävä vaikutus on riippuvainen koptereiden lopullisesta toimitusmäärästä, Partiasta kerrotaan.

Kokoonpano ja huolto

-Toteutuessaan helikoptereiden kokoonpano tulee tapahtumaan Jämsän Hallissa ja tämänhetkisen tiedon mukaan toimitukset ajoittuvat vuosille 2004-2009. Moottoreiden kokoonpano tehdään Nokian Linnavuoressa, jossa on aiemmin toteutettu ilmavoimien Hawk- ja Hornet-lentokoneiden moottoreiden kokoonpano ja jossa niiden huolto ja korjaus tapahtuu, konsernista arvioitiin torstaina.

Patrian toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi valittaa Tanskan poisjääntiä yhteisestä hakkeesta, mutta tämä ei hänen mukaansa vaaranna hanketta. Suomen ja Norjan valittua NH-90:n jäädään odottelemaan Ruotsin päätöksiä.

-Olemme valmistajan kanssa kuitenkin asettaneet tavoitteeksi vähintään 50 kappaleen sarjakoon, mikä toteutuessaan mahdollistaa tuotannon jatkumisen pohjoismaisen sarjankin jälkeen, Wiitakorpi kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.