Mainos

Patria mukana tarjouskilpailussa Puolassa

Patria Industries on tehnyt tarjouksen Puolalle mittavasta panssariajoneuvokaupasta. Puola on hankkimassa 600-700 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua, Patria Industriesin toimitusjohtaja Jorma Wiitakorpi kertoi STT:lle.

Puolan ajoneuvohankkeen kokonaisarvo vaunuihin hankittavine järjestelmineen on noin 1 miljardi euroa, Wiitakorpi arvioi. Noin 300 Patrian tarjoamasta vaunusta varustettaisiin asetornilla.

Tarjouskilpailuun osallistuu kolme yhtiötä. Mukana ovat Patrian lisäksi itävaltalainen Steyr-Daimler-Puch ja sveitsiläinen Movag. Tarjoukset jätettiin sisään 12. marraskuuta, ja Puolan hallituksen on määrä käsitellä niitä 27. joulukuuta.

Patrian uudet 4-akseliset AMV-vaunut ovat STT:n saamien tietojen mukaan vahvoilla tarjouskilpailussa. Wiitakorven mukaan Patrialla on hankkeessa mukana puolalainen kumppani, kuten myös kahdella muulla tarjouskilpailuun osallistuvalla yhtiöllä. Tarkoitus on, että vaunut valmistettaisiin Puolassa. Vuonna 2004 käynnistyvät toimitukset kestäisivät vuosien ajan.

Panssaroitujen ajoneuvojen hankkiminen kuuluu Naton jäseneksi liittyneen Puolan asevoimien uudistusohjelmaan. Ajoneuvokaupan ohella Puola on avaamassa paljon suuremman tarjouskilpailun maan uudesta hävittäjästä. Ehdolla ovat ainakin ruotsalainen Jas, ranskalainen Mirage ja amerikkalainen F-16. Hävittäjäkaupan arvo on noin 3,5 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.