Mainos

Patikoimassa ollut mies pelasti kuolemaisillaan olleen karhunpennun – antoi jopa tekohengitystä!

Patikoimassa olleen miehen reissu muutti pelastusretkeksi.

Valokuvaaja Corey Hancockin tekoa ylistetään Facebookissa. Mies oli patikoimassa Oregonissa, kun hän huomasi yhtäkkiä maassa jotain erikoista. Selvisi, että kyseessä oli kuolemaisillaan oleva mustakarhunpentu.

– Se makasi selällään näyttäen kaikin puolin kuolleelta. Sen huulet olivat siniset. Sen silmät olivat auki, mutta liikkumattomat ja sumeat. Vettä satoi kaatamalla kastellen sen vatsan. Saatoin nähdä pinnallisen hengityksen, mies kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Mies on varma, ettei pentu ollut maannut samassa kohdassa, kun mies oli ohittanut paikan puoli tuntia aiemmin. Hän otti nopean kuvan pennusta, ja tarkasteli sitten ympäristöään vihaisen karhuemon varalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hancock ei tiennyt, mitä tehdä pennulle.

– Sen kädet nykivät pari kertaa. Se oli ainoa merkki siitä, että se oli elossa. Tiesin, ettei se selviäisi kauaa niissä oloissa.

– Ajattelin omaa poikavauvaani kotona. Karhu näytti niin paljon pikkulapselta. Aioinko vain seisoa siinä ja katsoa sen kuolevan sateessa? Ei... Minun piti tehdä jotain.

Niinpä Hancock otti pennun ja lähti juoksemaan autolleen.

– Koko ajan olin varma, että raivoava äitikarhu tulisi perässäni, mies sanoo, mutta toteaa, että todennäköistä on, ettei emoa ollut näkynyt päiviin. Pentu oli ollut nääntymässä nälkään yksinään.

Hancock pohtii myös, olisiko pentu voinut haistaa miehen ja siksi raahautua viimeisillä voimillaan näkyville.

– Se saattoi olla sen viimeinen avunpyyntö.

Antoi jopa tekohengitystä

Jossain vaiheessa automatkaa voimaton pikkuinen lakkasi hengittämästä. Pelastustehtävälle uskollisena Hancock ei aikaillut, vaan antoi karhulle tekohengitystä. Se auttoi, ja pentu alkoi taas hengittää.

Hancock ei tiennyt, minne veisi pennun, joten hän julkaisi Facebookissa avunpyynnön. Hän saikin ehdotuksen viedä pentu Turtle Ridgen villieläinkeskukseen, josta luvattiin ottaa miehen Elkhorniksi nimeämä pentu hoitoon.

Keskuksessa selvisi, että kolmen kuukauden ikäiseksi todettu Elkhorn kärsi vakavasta nestehukasta ja oli nääntymässä nälkään. Hoito on kuitenkin auttanut ja pienen karhun vointi on jo parempaan päin. Hancockin mukaan on kuitenkin luultavaa, ettei sitä vapauteta takaisin luontoon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miehen päivityksestä on tykätty jo yli 15 000 kertaa ja sillä on tuhansia jakoja. Hancock on saanut toiminnastaa kehujen ja tuen lisäksi myös negatiivista palautetta. Jälkimmäiseen liittyen on huomautettu, että luonnossa karhuemot saattavat jättää pentunsa yksikseen lähtiessään hakemaan ruokaa, eivätkä ne oikeasti ole avuntarpeessa. Siksi Oregonissa noin nuoren karhun pelastamisesta olisi voinut seurata miehelle jopa 6000 dollarin sakot – tai vuoden vankilareissu. 

Hancock kuitenkin toteaa, ettei sellaisesta ollut nyt kyse. Ilman hänen toimintaansa pentu olisi kuollut.

Hyväsydäminen mies selvisikin upeasta teostaan rangaistuksetta.

***

5:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.