Viranomaisen mukaan oli "liian pimeää" auttaa kiipeliin joutunutta koiraa – somekansa pelasti: "Ei sitä voinut vain jättää"

10:35
Haaveissa oma koiranpentu? Ota nämä asiat huomioon koiranpennun hankinnassa

Kun mikään muu ei onnistunut, Brittany hankki apua tarvitsevalle koiralle pelastuspartion Facebookista.

Moottoritiellä ajaessaan Brittany Meyer näki ikkunasta jotakin erikoista: mustan möykyn läheisellä rannalla. Amerikkalaisnainen pysäytti autonsa ja nousi tutkimaan tilannetta.

Kävi ilmi, että musta möykky kaukaisuudessa oli koira.

– Näki, että se oli heikko, väsynyt ja siihen sattui. Ei sitä voinut vain jättää, Brittany kuvasi Hungry horse newsille.

"En voinut jättää sitä"

Hän soitti eläinsuojeluviranomaiselle ja yritti löytää tavan laskeutua koiran luo. Se ei onnistunut.

Huono tuuri jatkui. Paikalla käyneet eläinsuojeluviranomaiset kertoivat, että on liian hämärää alkaa auttaa koiraa. He lupasivat palata aamulla.

Brittanysta se oli liian myöhään.

– Oli tulossa pimeää, mutta koin, että jos emme tekisi jotakin heti, kaikki päättyisi huonosti. En voinut jättää sitä yrittämättä auttaa, Brittany kuvaa.

Apua löytyi sosiaalisesta mediasta

Brittany kirjoitti koirasta Facebookissa ja anoi muilta apua. Pian tekstiä olikin jaettu 300 kertaa.

Brittanyn julkaisu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Julkaisun nähneet Tony Dewindt ja Jake Kirby lupasivat tavata Brittanyn paikan päällä. Heillä oli mukanaan vuorikiipeilyvarusteita, joiden avulla he pystyivät kiipeämään jyrkän reitin koiran luo. Eläin löytyi hämärästä osin tuurilla.

– Me emme melkein huomanneet sitä. Jos se ei olisi nostanut päätään niin, että taskulampun valo osui sen silmiin, emme olisi ikinä nähneet sitä, Tony kuvaa.

Kantoi koiran olkapäällään turvaan

Koska pelokas koira ei päästänyt miehiä lähelleen, Tony valmisti köydestä ja kepistä laitteen, jolla saattoi pujottaa narun koiran kaulaan.

Tonyn mukana koira oli aluksi epäilevä, mutta kun sille selvisi, että kyseessä on pelastusyritys, se ei enää lähtenyt Tonyn rinnalta. Lopulta mies kantoi koiran olkapäällään turvaan.

Koira nukahti hänen autoonsa.

Facebook keräsi myös hoitorahat

Tony vei koiran eläinlääkäriin, jonka laskusta tulisi melkoinen. Koiralla oli useita vammoja, kuten syvä haava niskassa ja toinen haava korvassa.

Brittany päätti jälleen tukeutua Facebookiin. Hän teki julkaisun tapauksesta ja saikin pian lahjoituksena reilusti yli 800 dollaria. Rahalla autettiin koiraa; jos rahaa jää yli, ne lahjoitetaan eläinsuojaan.

Tony aikoo adoptoida pelastamansa koiran. Se on saanut nimen Valor, suomeksi siis urheus.

– Minulla on kaksi koiraa ja jos toinen niistä olisi loukussa, toivoisin, että joku toimisi kuten minä. Se oli vain oikein tehty, mies sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja