Mainos

Pate Mustajärvi Simo Silmulle: Tsemppiä!

Viime syksynä vieroitushoidossa ollut Yölinnun solisti on jälleen ottanut lomaa keikkailusta hoitaakseen elämänsä kuntoon.

35-vuotisjuhlaansa viettävä Popedan keulakuva Pate Mustajärvi tietää, että musiikkialalla olosuhteet liialliseen käyttöön ovat otolliset. Hän on itse jättänyt runsaan alkoholinkäytön yli viisi vuotta sitten ja puhunut sen jälkeen avoimesti viinanhuuruisista vuosistaan 2000-luvulla.

Simo Silmulle haluan vain sanoa, että tsemppiä. Tunnen tämän alan ja myös tämän kyseisen puolen siitä. Mutta se on kyllä sanottava, että ei tämä mikään meidän muusikoiden etuoikeus ole. Se tauti ei katso ammattia, Mustajärvi miettii.

Musiikkialalla asiasta tekee hänen mielestään vaikeamman se, että kaikki, mitä tapahtuu, päätyy helpommin ihmisten tietoon.

– Se on ymmärrettävä, että me olemme julkisessa ammatissa ja meidät nostetaan helposti seinälle tällaisista asioista. On ainoastaan itsestä kiinni, miten esiintyy julkisesti. Enkä tarkoita nyt juuri Silmua, vaan tällä alalla olevia ylipäänsä.

Mustajärvi tekee tänä keväänä soolokiertueen uuden Patentoitu-albuminsa myötä ja jatkaa kesällä keikkailua festareilla Popedan kanssa. Hyvään keikkakuntoon auttaa riittävä lepo ja itsestä huolehtiminen.

– Virtaa riittää, kun pitää tarpeeksi pitkiä taukoja ja tekee jotain muuta. Olen raastanut kroppaani elämän aikana sen verran paljon, että voi siitä välillä huolehtiakin. Sauvakävelen edelleen ja lisäksi käyn uimassa ja salilla. Koen, että olen etuoikeutettu, kun olen saanut jatkaa näin pitkään. Kyllä niitä ukkoja on matkan varrelle jäänyt, Mustajärvi selittää.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja