Pasi Mustosen tapauksen tutkinta valmistui – etenee Jääkiekkoliiton kurinpitoon: "Raskaita kaikille osapuolille"

Suek kertoo toimittaneensa Jääkiekkoliitolle tutkintaraporttinsa epäillystä epäasiallisesta käytöksestä naisten jääkiekkomaajoukkueessa. Tiettävästi tutkinta keskittyi maajoukkueen entisen päävalmentajan Pasi Mustosen toimintaan.

Suomen urheilun eettisen keskuksen mukaan tutkintaraportti Mustosesta on toimitettu Jääkiekkoliitolle ja osapuolten edustajille.

Tutkinnan varsinaisista tuloksista tai johtopäätöksistä Suek ei kerro mitään.

– Tutkinnat ovat hyvin raskaita prosesseja kaikille asianosaisille. Eettisten rikkomusten käsittelyssä pohdimme tapauskohtaisesti myös eri prosessien ja käytänteiden soveltuvuutta. Ilmoitustietojen perusteella Suek suositteli asiassa sovittelua. Tutkintaan päädyttiin, koska osapuolet eivät päässeet sovittelusta yksimielisyyteen, Suekin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kertoo.

Jääkiekkoliitto puolestaan kertoo verkkosivuillaan toimittavansa Suekin tutkinnan tulokset liiton erilliselle kurinpitovaliokunnalle. Vasta kurinpitokäsittelyn jälkeen selviää, aiheuttavatko Suekin keräämät tiedot toimenpiteitä.

– Jääkiekkoliitolle on tärkeää, että tapaus tutkitaan ja että tutkinta etenee prosessien mukaan, tämä varmasti palvelee myös tutkimusten osapuolten etuja, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Tapaukselle omanlaisen juonteensa tekee se, ettei Mustonen ole enää työsuhteessa Jääkiekkoliittoon. Hänen työsarkansa Naisleijonissa päättyi alkuvuodesta 2022.

Mustosen tapaukselle huomiota ovat tuoneet erityisesti jääkiekkomaalivahti Noora Rädyn elämäkertakirjassa esitetyt näkemykset. Niin ikään maajoukkueen taakseen jättänyt Räty riitaantui Mustosen kanssa peruuttamattomasti ennen Pekingin olympialaisiin tehtyjä pelaajavalintoja syksyllä 2021.

Lue myös:

    Uusimmat